Nastavljena besplatna edukacija zaposlenih u obrazovanju

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje nastavio je sa organizovanjem besplatnih predavanja koja su namenjena svim zaposlenim u obrazovanju.

  • 0

U okviru ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?” održano je drugo po redu predavanje, pod nazivom „Obnovljivi izvori energije i projektna nastava”, koje je u prostorijama Instituta okupilo veliki broj zainteresovanih.

Uz nove nastavne metode do samostalnijih učenika

Prisutni nastavnici su imali priliku da na ovom predavanju saznaju kako primena modernih tehnologija i inovativnost pristupa nastavi mogu učenicima da olakšaju usvajanje novih znanja. Predavač Jasna Ristić i njeni učenici F. Živojinović, A. Šavikin i B. Jovanović iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” u Beogradu okupljenima su predstavili ogledni čas i koncept primene projektne nastave kroz obradu teme „Obnovljivi izvori energije”, kao i primere i lična iskustva iz prakse koja pružaju učenicima mogućnost da razviju svoje ideje.

Ovakvim pristupom nastavi omogućava se podsticanje razvoja stvaralaštva i inovatorstva, razvoj samoinicijative, samopouzdanja, kreativnosti, timskog rada i odgovornosti, ali i uvođenje novih praktičnih nastavnih metoda i uspostavljanje saradnje između škole i odgovarajućih državnih i društvenih subjekata.

Prijavite se za predstojeće seminare, predavanja i radionice Instituta za moderno obrazovanje

Institut za moderno obrazovanje nastoji da se bavi unapređenjem kvaliteta obrazovnog procesa kroz edukaciju sadašnjih i budućih zaposlenih u obrazovanju i promocijom najsavremenijih obrazovnih tehnologija. Misija Instituta je pružanje pomoći pojedincima da postanu uspešniji, ali i školama i obrazovnim ustanovama u implementaciji tehnologija i tehnika za unapređenje obrazovnog procesa. IMO je i savetodavni centar za sve lidere u obrazovanju, kao i mesto profesionalne nastavne prakse za buduće profesore.

Ukoliko želite da prisustvujete predstojećim predavanjima, radionicama, obukama ili drugim aktivnostima u okviru Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje, posetite sajt www.institut.edu.rs i informišite se o oblicima usavršavanja koji će vam omogućiti profesionalni napredak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA