≫ 

Talentovani ste i kreativni? Učestvujte na konkursu FSU i osvojte vredne nagrade!

Volite umetnost i želite da pokažete sav svoj talenat?

  • 0

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine nagrađuje najkreativnije srednjoškolce. Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce organizovan je i ove godine, a sve što je potrebno jeste da se prijavite za učešće do 31. marta 2019. godine.

Pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola bez obzira na to koji su razred. Tema ovogodišnjeg konkursa je TELO, a svoj rad možete napraviti u šest različitih kategorija: Pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola bez obzira na to koji su razred. Tema ovogodišnjeg konkursa je TELO, a svoj rad možete napraviti u šest različitih kategorija:

⦁ CRTEŽ (klasični crtež rukom u svim crtačkim tehnikama, ilustracija, digitalni crtež rađen na kompjuteru);

⦁ SLIKA (slika napravljena bilo kojom slikarskom tehnikom, kolaž, mozaik, street art);

⦁ DIZAJN (grafički dizajn, modni dizajn, dizajn predmeta, arhitektura);

⦁ FOTOGRAFIJA (digitalna fotografija, foto-kolaži, foto-montaže);

⦁ MULTIMEDIJALNI RADOVI (video-radovi, klipovi, gifovi, snimljeni performansi);

⦁ KREATIVNI TEKST (vest, najava, izveštaj, copywriting, slogan, kreativni rad, lirski rad, kolumna).

Šta za vas predstavlja telo?

Ideja velikog konkursa za srednjoškolce kreativce je da svako od vas ima potpunu slobodu da se umetnički izrazi. Šta za vas predstavlja telo, kako ga doživljavate, da li je telo živo ili ne – sve je na vama. Kreirajte, stvarajte, maštajte, pronalazite inspiraciju svuda oko vas.

Foto: Promo

Na vama je da izaberete da li ćete na temu odgovoriti kroz skulpturu, crtež, animaciju, u digitalnoj formi, kroz grafički dizajn, 3D umetnost, interesantan tekstualni sadržaj, YouTube kanal ili video-post. Ono što je najvažnije jeste da budete originalni. Detaljnije o samoj temi možete pronaći OVDE.

Prijavite se do 31. marta, a radove pošaljite do 25. aprila

Svi srednjoškolci koji žele da se takmiče potrebno je da se prijave za učešće na konkursu do nedelje, 31. marta, u ponoć. Konkurs traje do 25. aprila, do kada je potrebno da pošaljete sve svoje radove. Jedan učenik može da pošalje najviše tri rada, a kategorije ne moraju da budu iste, naprotiv – pokušajte da na temu odgovorite kroz različite umetničke forme.

Radove šaljete na imejl-adresu: konkurszakreativce@fsu.edu.rs, a detaljno uputstvo o tome kako prijavljeni radovi treba da izgledaju pronađite ovde. Formular za prijavljivanje preuzmite na sledećem linku.

Nagrada za sve učesnike – izložba u Dorćol Platzu

Veliko finale konkursa biće organizovano 28. maja u Dorćol Platzu. Tog dana FSU slavi svoj rođendan, a biće i otvorena izložba svih pristiglih radova.

Foto: Promo

Na izložbi će i pobednici u svim kategorijama dobiti svoje nagrade. Pobednicima svih šest kategorija pripašće tablet računar, prva tri mesta u svim kategorijama dobiće na poklon online kurs Photoshopa, dok će najbolji među najboljima, pobednik svih kategorija, osvojiti školovanje na Fakultetu savremenih umetnosti.

Prijavite se i pokažite svu svoju kreativnost i talenat. Možda stručni žiri izabere baš vas.

FSU – mesto gde tvoj talenat postaje isplativo zanimanje

Fakultet savremenih umetnosti školuje savremene umetnike, ljude koji će stvarati u korak sa vremenom i svetom koji se u 21. veku menja svakodnevno, napreduje i postavlja nove, visoke standarde. Zato su studentima date veštine da upotrebe moderne tehnologije i na taj način, pored još veće slobode u stvaranju, dobiju i konkurentnost na tržištu rada.

Programi osnovnih, master i doktorskih studija zvanično su akreditovani i kreirani na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, obuhvatajući tradicionalno iskustvo u obrazovanju i savremene tendencije. Školujemo studente u oblasti likovnih umetnosti, dramskih umetnosti, dizajna, umetničke produkcije, muzičkih komunikacija i kreiranja sadržaja za nove medije.

Predavači su prizanata imena u svojim oblastima i maksimalno su posvećeni svojim studentima kroz ceo proces školovanja.

Pretvorite svoj talenat u isplativo zanimanje, odaberite Fakultet savremenih umetnosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA