≫ 

Deveta generacija ITHS počela sa školovanjem: Veliki korak u životima dece, ali i roditelja

- Učenici kad se opredeljuju za ITHS očekuju da će dobiti najbolje obrazovanje, najbolju tehniku, računare, softvere koji će im pomoći da što pre i lakše savladaju program - kaže Aleksandra Prokopijević, direktorka ITHS

  • 0
ITHS

Printskrin: Telegraf

Svečani prijem na ITHS, Srednju školu za informacione tehnologije upriličen je danas, a srednjoškolci su imali prvi susret sa budućom školom. Prema rečima Aleksandre Prokopijević, direktorke ITHS-a, danas je u klupe ušla deveta generacija "prvaka".

- Učenici kad se opredeljuju za ITHS očekuju da će dobiti najbolje obrazovanje, najbolju tehniku, računare, softvere koji će im pomoći da što pre i lakše savladaju program. Očekivanja roditelja su velika. Pored obrazovanja, očekuju i vaspitanje, brigu o deci, posvećenost. Sam polazak u srednju školu je veliki korak u životima dece, ali i roditelja - kaže Aleksandra Prokopijević.

Aleksandra Prokopijević

Direktorka Aleksandra Prokopijević, Printskrin: Telegraf

Prema njenim rečima, u ITHS se dolazi vrlo rado, jer su to deca koja vole računare, koja vole IT, koja žele da u toj struci napreduju.

Kako je rekao Nikola Dragović, pomoćnik direktora za nastavu, akcenat je stavljen na stručne predmete, što ne znači da su opšteobrazovni predmeti zanemareni.

Nikola Dragović

Nikola Dragović, pomoćnik direktora za nastavu, Printskrin: Telegraf

- Za svu decu koja imaju više interesovanja, obezbeđen je i projektni centar, pa je tako nastala, primera radi, interaktivna aplikacija za decu sa posebnim potrebama - kaže Dragović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA