≫ 

Besplatan Masterklas na FSU: Prijavite se i učite o glumi od Slobode Mićalović

Masterklas će se održati 18. i 19. januara u prostorijama FSU u Beograđanki, ulaz je besplatan, ali je broj mesta strogo ograničen

  • 4
Masterklas na FSU, Link Group Foto: Link Group

Maštate o tome da vam gluma bude životni poziv? Da igrate u filmovima, serijama, da nastupate na daskama koje život znače? Želite da svoj talenat pokažete čitavom svetu i postanete ono što ste oduvek hteli? Siguran put da ostvarite svoj san jeste da učite od najboljih, od onih kojima je pošlo za rukom da naprave uspešnu karijeru u glumačkom svetu.

Fakultet savremenih umetnosti organizuje za vas masterklas, koji je potpuno besplatan, a na kojem ćete od naše proslavljene glumice Slobode Mićalović saznati sve tajne glumačkog poziva.

Masterklas će se održati 18. i 19. januara u prostorijama FSU u Beograđanki, ulaz je besplatan, ali je broj mesta strogo ograničen. Zato je potrebno da se što pre prijavite jer je broj mesta strogo ograničen.

Kome je namenjen Masterklas?

Masterklas je namenjen svima koji vole glumu i koji bi želeli da to bude njihov poziv. Dakle, svima onima koji bi hteli da pitaju Slobodu sve što ih zanima i da im ona iz prve ruke prenese sopstvena iskustva u vezi sa svojim počecima.

O čemu će biti reči na Masterklasu?

Sloboda će sa polaznicima masterklasa razgovarati o počecima svoje glumačke karijere i o tome kako je donela odluku da studira glumu. Predočiće im sa kakvim se sve teškoćama i preprekama susretala i na koji način je uspela da ih prevaziđe i izbori se za svoje mesto na glumačkom nebu. Biće reči i o prvom iskustvu sa kamerom i publikom, o tome kako izgleda rad na realizaciji jednog filma, o iskustvu rada sa najboljim domaćim rediteljima i kolegama glumcima.

Drugi dan masterklasa rezervisan je za praktičan rad. Zajedno sa Slobodom prisutni će simulirati scene koje će potom zajednički pregledati i glumica će im ukazivati na greške. Cilj je približiti polaznicima odnos koji stvaraju kamera i glumac.

Bogata glumačka karijera Slobode Mićalović

Sloboda Mićalović ćerka je Dragana Mićalovića, glumca iz Leskovca, od koga su ona i njena sestra Dragana nasledile glumački gen. Studirala je i završila glumu. Šira javnost prvi put je imala priliku da je vidi u ulozi Vaske u filmu Zdravka Šotre „Zona Zamfirova”. Potom dobija jednu od glavnih uloga u TV seriji „Mješoviti brak”, a prva velika glavna uloga bila joj je u seriji „Ranjeni orao”, gde je glumila Anđelku i koja je dostigla rekordnu gledanost. „Oskar popularnosti”, kao glumica godine, dobila je 2010. godine, a u braku je sa poznatim glumcem Vojinom Ćetkovićem.

Prenos preko Live streama

Zbog velikog interesovanja za masterklas Slobode Mićalović, Fakultet savremenih umetnosti omogućio je svima koji to žele da predavanje naše proslavljene glumice prate u direktnom prenosu, preko Live streama. Svi oni koji ne uspeju da obezbede mesto da lično prisustvuju masterklasu, dobiće link i moći će da prate Live stream. Sve što je potrebno je da se prijave OVDE.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti su na sceni već od prvog dana studija

Talenat za glumu je redak i treba ga negovati i razvijati. Put od početka studija do diplome diplomiranog dramskog umetnika nije lak, ali sve je lakše kada imaš podršku mentora i kolega.

Profesori glume na FSU su priznati i poznati glumci na našem glumačkom nebu. Imena Irfana Mensura, Branislava Lečića, Vide Ognjenović, Božidara Đurovića, Slobodana Beštića dovoljno govore sama za sebe. Svoje glumačko iskustvo nesebično prenose na svoje studente. Studije glume na FSU su prilika da započnete glumačku karijeru već od prvog dana studiranja. Steći ćete važno iskustvo na sceni, čekaju vas brojni aplauzi, nastupi i projekti.

Masterklas na FSU, Link Group Foto: Link Group

Pretvorite svoj talenat u isplativo zanimanje

Fakultet savremenih umetnosti više od 20 godina uspešno školuje umetnike koji odgovaraju na sve zahteve modernog doba. Inovativan pristup nastavi i vrhunski stručnjaci koji su cenjeni profesionalci u svojim profesijama su zaštitni znak FSU. Ovaj jedinstveni fakultet kod nas spaja umetnost i tehnologiju i omogućava vam da svoj umetnički talenat pretvorite u isplativo zanimanje.

Na Fakultetu savremenih umetnosti možete birati između 13 programa na osnovnim studijama. U skladu sa svojim afinitetima i talentima, izaberite onaj koji će vam pomoći da napravite zapaženu umetničku karijeru: Slikarstvo, Živopis, Vajarstvo, Multimedije, Grafiku, Modni dizajn, Grafički dizajn, Dizajn enterijera, Game art, Multimedijalnu produkciju, Muzičke komunikacije, Primenjene medije i kreiranje sadržaja ili Glumu.

Predupis na FSU je u toku, postanite deo klase 2020/21. na vreme.

Za sve ljubitelje glume: Obezbedite svoje mesto na Masterklasu 

Iskoristite priliku i učite od najboljih. Prijavite se za masterklas Slobode Mićalović potpuno besplatno. Masterklas će se održati 18. i 19. januara u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (u Beograđanki).

NAPOMENA: Broj ljudi koji će moći da prisustvuju masterklasu je strogo ograničen. Studentima FSU su mesta garantovana, dok će se mesta za ostale zainteresovane raspoređivati po vremenu pristizanja prijave. Zato se prijavite odmah i obezbedite svoje mesto na vreme.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    16. januar 2020 | 13:55

    Rado bi ucio od nje glumu, ali sam bas netalentovan..

  • Uros

    16. januar 2020 | 23:15

    Uci siromah druge siromahe kako da budu bogati. Pratim kinematografiju jako cesto, ali gore pomenutu osobu ne videh na istoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA