≫ 

Besplatno organizovanje i polaganje testova i ispita na daljinu za sve obrazovne institucije

Projekat "YouTestMe Nastava" se razvio sa ciljem da se školska godina završi na vreme, bez uskraćivanja znanja đacima

  • 0
You tes me, online nastava Foto: Freepik/Ana Kujavić

Nastava.youtestme.com je sajt za sprovođenje testiranja kao i učenja na daljinu u obrazovnim institucijama svih nivoa obrazovanja u našoj zemlji.

Cilj projekta je digitalizacija procesa testiranja i ocenjivanja, kao i okončanje školske godine na vreme, bez obzira na vandredne okolnosti.

Projekat je razvila lokalna firma YTM Beograd u saradnji sa internacionalnom kompanijom YouTestMe. Ovaj tim je u prošlosti već razvio besplatnu Android aplikaciju za pripremu male mature „Prijemni za srednju“.

You tes me, online nastava Foto: Freepik/Ana Kujavić

Registracija i kreiranje testova

Sistem nudi mogućnost registrovanja neograničenog broja korisnika sa ulogama učenika i nastavnika. Proces registracije nastavnika uključuje slanje potvrde o radu u prosveti, koja nakon verifikacije otključava mogućnosti za kreiranje testova i kurseva u aplikaciji.

Nastavnicima stoje na raspolaganju opcije organizovanja učenika, kreiranje banki pitanja i kreiranja testova. Moguće je napraviti generatore testova koji svakom učeniku prezentuju drugi skup pitanja. Platforma podržava unos multimedijalnih fajlova, tako da testovi mogu biti upotpunjeni slikama i videima.

Treninzi

Kreiranje treninga je opcija za pravljenja virtuelnih školskih časova. Treningu se može na kraju dodati test kao deo lekcije, kao i multimedijalni sadržaji.

Izveštaji

Omogućeno je praćenje uspeha pojedinačnih učenika kao i grupa učenika (razreda).

Ukoliko su potrebna specifična statistička praćenja, aplikacija pruža mogućnost kreiranja naprednih izveštaja.

Nadgledanje polaganja testova putem web kamere i praćenja rada na ekranu

Ukoliko su u pitanju zvanični ispiti može se uključiti opcija nadgledanja procesa testiranja u realnom vremenu. Uloga proktora (supervizora) omogućava nadgledanje testiranja uz pomoć kamere, mikrofona i pregleda ekrana učenika. Na taj način nastavnik može u potpunosti imati kontrolu nad polaganjem kao u učionici. Ova opcija je takođe besplatna u periodu vanrednog stanja ali se uključuje po dogovoru sa obrazovnom institucijom.

You tes me, online nastava Foto: Ana Kujavić

Osnovna forma platforme je osposobljena za rad i moguće je odmah koristiti.

Postoji bogata baza podataka koja prikazuje testove, instrukcije kojima je objašnjen postupak registrovanja korisnika, kao i korisnička uputstva za predavače i učenike i sve to mozete videti klikom na nastava.youtestme.com

Dodatne informacije o platformi koja može biti primenjena i na druge oblasti van obrazovnog sektora možete videti  na  www.youtestme.com

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA