• 4

Osmaci, evo kako da BESPLATNO utvrdite znanje za malu maturu nakon probnog testa

Mali maturanti juče i danas imaju generalnu probu pred finalno polaganje male mature, koje je zakazano za jun

  • 4
linkgroup

Foto: LINKgroup

Probni završni test održava se u njihovim matičnim školama, a po svojoj formi je identičan završnom testu – prvog dana rešavaju testove iz matematike, a narednog iz srpskog jezika i kombinovani test. Ali ovo nije jedini način da osmaci provere svoje znanje pred prijemni!

Oni mogu brzo i efikasno da se pripreme za malu maturu i na internetu – preko platforme za pripremu i simulaciju završnog ispita – Mala-matura.com! I, što je najvažnije, priprema je potpuno besplatna.

Počnite sa testiranjem već sada.

Pripremna nastava i testovi iz matematike, srpskog i kombinovanog testa na jednom mestu

Bodovi ostvareni na završnom testu i ove godine sabiraju se sa bodovima ostvarenim na osnovu uspeha u školi, pa se osmaci trude da što spremnije dočekaju jun. Sadašnji srednjoškolci koji su prethodnih godina koristili sajt Mala-matura.com ovim načinom pripreme bili su prezadovoljni. I oni, ali i njihovi roditelji.

Mala-matura.com je besplatna online platforma koju su pokrenuli Savremena gimnazija i Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a koja omogućava kvalitetnu pripremu i simulaciju polaganja završnog ispita.

linkgroup

Foto: LINKgroup

Na ovoj platformi se nalazi pripremna nastava iz srpskog jezika i matematike, kao i gradivo potrebno za kombinovani test. Sve oblasti su prilagođene uzrastu i potrebama osmaka, pa ih oni vrlo brzo i jednostavno mogu usvojiti.

Bez izdvajanja dodatnog novca za angažovanje profesora, odlazaka u edukativne centre ili dužeg ostajanja u školi nakon časova, možete se jednostavno pripremiti za malu maturu samo pomoću kompjutera ili mobilnog telefona i internet konekcije bilo kada.

Uz ovakav način rada, priprema za probni i završni test postaje manje stresna i mnogo jednostavnija.

Znanje se prenosi na interaktivan i interesantniji način

Kako kažu profesori iz Savremene gimnazije i ITHS-a, koji su i kreirali koncept sajta, Mala-matura.com nije samo softver sa lekcijama, ona je pravi virtuelni profesor, i to ne bilo kakav profesor. Mala-matura.com zna odgovore na sva pitanja u vezi sa gradivom za završni ispit i, što je još važnije, to znanje prenosi na interesantan, savremen i interaktivan način.

linkgroup

Foto: LINKgroup

Da bi učenje bilo zanimljivije, a i da bi imali pravovremenu povratnu informaciju prilikom testiranja, osmaci mogu pogledati multimedijalne i video lekcije sa propratnim objašnjenjima. Između ostalog, tu su i mini-testovi za određene oblasti, koje je moguće rešavati neograničeno. Na ovaj način svako ko ih pređe može imati tačan uvid u to koliko zna, u kojim oblastima brže napreduje, a na čemu treba dodatno da poradi.

Na sajtu se nalazi i Kutak za roditelje, koji pruža odgovore na brojna pitanja i nedoumice koji muče roditelje, a uz njih nudi i veliki broj interesantnih saveta koji im pomažu da i sebe i svoje dete zaštite od nepotrebnog stresa, koji često donosi više štete nego koristi.

Generalna proba završnog testa – simulacija testiranja zasnovana na realnim zadacima!

Simulacija testiranja se zasniva na realnim zadacima iz aktuelne zbirke zadataka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ovakvo testiranje je najbolji način provere, jer sadrži zadatke koji su formulisani na isti način kao i na maloj maturi, u istom broju i odnosu i sa istim vremenom za rešavanje kao i na realnom završnom testu.

Registrujte se i besplatno proverite svoje znanje.

Preuzmite mobilnu aplikaciju Mala-matura.com za lakše učenje

Kako vam je cela platforma dostupna i u vidu mobilne aplikacije, učenje je dodatno olakšano, jer jednostavnim preuzimanjem imate mogućnost da u svakom trenutku pristupite gradivu, podsetite se ili dopunite već naučeno. Da, sada možete učiti i pomoću telefona, tako da izgovora više nema.

Aplikaciju Mala-matura.com preuzmite ovde »

 Ako već niste, počnite sa učenjem već danas!

Od kuće ili sa bilo kog drugog mesta pristupite sajtu Mala-matura.com, jer sa rešavanjem testova možete početi odmah i bez prethodne pripreme. Dovoljno je da imate želju i upornost i da već sada, nakon što pročitate ovaj tekst, napravite prvi korak koji će vas dovesti do mesta u željenoj srednjoj školi.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dj

    Posto je skolovanje online, niko ih ne sprecava da prepisuju. Dodajte malo svog razmisljanja, ako imate nesto u glavi i polozili ste.

  • Oki

    Svi u zvezde granda, sta ce i m matura kad na svakom cosku mozes kupiti koju hoces diplomu.Prethodno se uclanis i poso odmah.Ovde je stamota znati.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima