≫ 

Završena jedna od najvećih letnjih škola za IT talente u regionu

EDIT, besplatna IT škola koju organizuje kompanija Comtrade, održana je 26. put, a mi vam donosimo deo atmosfere!

  • 0

Prilikom pronalaženja posla, praktično iskustvo je jednako važno kao i akademski rad. Studenti veoma dobro znaju da prakse, letnje škole i seminari izdvajaju prilikom odabira kandidata za posao, kao i da su ovakvi događaji odlična prilika da dragoceno iskustvo steknu već prilikom školovanja.

Ovo je posebno važno u IT industriji, koja se menja velikom brzinom, i zahteva sve veći broj školovanog, iskusnog i talentovanog kadra za rad sa najnovijim tehnologijama.

EDIT je dobro poznat u IT krugovima u regionu kao besplatna letnja škola koja više od dve decenije pomaže mladim IT talentima da steknu iskustvo u radu na praktičnim projektima. Organizovan je upravo da bi studentima informacionih tehnologija i srodnih oblasti omogućio da rade na realnim IT rešenjima, uče od iskusnih mentora i profesionalaca u ovom poslu, i nauče potrebne veštine za ulazak na tržište rada.

Mnogi od EDIT studenata već su postali priznati eksperti u svojim poljima. Upravo zato raduje podatak da je ove godine letnja škola proširila svoje kapacitete, kako bi šansu za što bolji početak karijere pružila još većem broju studenata. EDIT 2022 obuhvatio je čak 118 studenata iz tri zemlje, 20 mentora i 19 timova!

Ove godine, škola je održana hibridno (uživo i onlajn), otvoreni dani i zabavna okupljanja bili su organizovani širom Comtrade kancelarija u regionu, a studenti i mentori radili su u internacionalnim timovima, sa kolegama iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Osim toga, po prvi put ove godine, EDIT studenti mogli su da biraju između tri različite teme za svoje IT projekte: detekcija anomalija u vazdušnom saobraćaju, razvoj mobilne aplikacije uz pomoć React Native, kao i razvoj primenjenog AI rešenja uz pomoć low-code platforme. Sve teme su u skladu sa savremenim IT kretanjima i globalnim trendovima, a rad na njima je kombinovao predavanja, radionice i projektni rad.

Sve aktuelne informacije i vesti o ovom programu možete pratiti na sajtu edit.world, kao i na društvenim mrežama: Instagram, Facebook, YouTube.

Za deo atmosfere sa ovogodišnjeg druženja i radionica, pogledajte video na početku teksta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA