Zašto je grafički dizajn idealno zanimanje za kreativce?

U svetu modernih tehnologija čini se da su sva idealna zanimanja rezervisana za programere

  • 6
ITAcademy Foto: LINKgroup

Međutim, stvari stoje malo drugačije: istina je da su danas i kreativci sve više na ceni. Jedno od takvih zanimanja koje je u stalnoj potražnji i bez koga je nemoguće zamisliti vizuelni identitet brojnih brendova i kompanija jeste grafički dizajner.

Prema istraživanju sajta Dribbble.com, među najtraženijim i najplaćenijim poslovima za dizajnere u 2022. godini, grafički dizajn zauzima visoko drugo mesto.

To znači da kreativci koji se odluče da svoj talenat razvijaju u ovom smeru mogu da očekuju visoku zaradu i brzo zaposlenje, što oblast grafičkog dizajna čini idealnom za započinjanje uspešne karijere.

Šta rade grafički dizajneri i zbog čega su toliko traženi?

Osnovni zadatak svakog grafičkog dizajnera je kreiranje vizuelnog identiteta određenog brenda. Bez obzira na to da li je reč o idejnom rešenju za logo, bilbord ili ambalažu određenog proizvoda, kreacija grafičkih dizajnera je ta na čijim temeljima se gradi korporativni identitet. Kako se efikasnost svake kompanije, male ili velike organizacije i njihovih brendova zasniva upravo na vizuelnom pečatu i komunikaciji, jasno je da grafički dizajneri presudno utiču na celokupno poslovanje.

Osim toga, grafički dizajneri imaju značajnu ulogu i u osmišljavanju izgleda veb-sajtova. S obzirom na to da danas gotovo svaki biznis mora da ima svoju upečatljivu prezentaciju na internetu, kreiranje vizuelnog izgleda sajta ili prodajne stranice je posao na kome se od dizajnera mnogo očekuje.

Drugim rečima, grafički dizajneri imaju važnu ulogu u svim marketinškim procesima, od dizajniranja flajera do sprovođenja velikih kampanja, a zahvaljujući kreativnosti, oni svojim kreacijama privlače kupce i utiču na povećanje profita kompanije, zbog čega ih svaki poslodavac želi u svom timu.

Potražnja za grafičkim dizajnerima će nastaviti da raste

Veliki značaj marketinga i dominacija vizuelnih sredstava komunikacije u digitalnim i štampanim medijima glavni su razlozi zbog kojih je grafički dizajn postao oblast u kojoj se lako dolazi do radnog mesta.

Zajedno sa sve većom potražnjom za grafičkim dizajnerima, poslodavci su spremni da izdvoje i popriličnu svotu novca kako bi pre konkurencije došli do sposobnog kreativca koji može da odgovori na sve njihove zahteve.

Osim plate i sigurnog zaposlenja, grafički dizajn predstavlja idealno zanimanje jer pruža veliku fleksibilnost kada je reč o radnom vremenu. Naime, stručnjaci za grafički dizajn imaju mogućnost da do odlične zarade dođu radeći u bilo kojoj kompaniji koja ima razvijeni sektor za marketing ili kroz angažman na frilens projektima, što im omogućava da rade od kuće za velike svetske poslodavce i brendove.

ITAcademy Foto: LINKgroup

Grafički dizajn – prilika da svoju kreativnost dobro naplatite

Ukoliko imate oko za detalje, inspiraciju da svoje ideje predstavite vizuelno i smatrate sebe kreativnom osobom, onda je grafički dizajn idealna oblast u kojoj treba da gradite uspešnu karijeru.

Osim što je veoma tražen i dobro plaćen, grafički dizajn je i oblast u koju se zaista lako i brzo ulazi. Sve što vam je potrebno jeste kvalitetna škola sa dokazanim programom na kome ćete učiti od proverenih stručnjaka iz ove sfere.

Jedna od takvih je ITAcademy: školovanjem po posebnom programu za Print & Graphic Design na ovoj cenjenoj instituciji, za manje od godinu dana savladaćete sve veštine koje su vam potrebne da biste se bavili ovim dinamičnim i odlično plaćenim poslom.

Do preko potrebnih tehnika koje zanimanje grafičkog dizajnera zahteva stići ćete kroz brojne kurseve, koji su sastavni deo pomenutog nastavnog programa. Između ostalog, očekuje vas usvajanje znanja kroz Photoshop kurs, InDesign kurs i mnoge druge kurseve, koji će vam omogućiti da steknete sva tražena znanja na jednom mestu i u praksi se pripremite za ono što vas čeka tokom rada na projektima.

Tokom usavršavanja u ovoj oblasti, osim znanja, imaćete priliku i da steknete međunarodne sertifikate, koji će predstavljati potvrdu vaše stručnosti i omogućiti vam da prilikom potrage za željenim radnim mestom budete korak ispred ostalih kandidata. Na vama je samo da steknete neophodna znanja i vaša karijera grafičkog dizajnera može da krene uzlaznim tokom.

Vreme je da svet ispunite svojim vizuelnim kreacijama.

Tagovi: ITAcademy, grafički dizajner, plaćena i tražena zanimanja

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    3. oktobar 2022 | 10:30

    Idealno zanimanje...Odlična zarada. Moze da se zaradi i do 2000 evra godišnje...

  • Miile

    3. oktobar 2022 | 14:57

    Imam sve predispozicije,samo nemam pare da platim kurs,a niko mi ne garantuje zaposlenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA