≫ 

Isprobali smo prvi telefon na svetu sa 4 zadnje kamere i otkrili da je to samo jedna od stvari koje ga čine posebnim

Upoznajte prvi smartfon na svetu sa 4 zadnje kamere

  • 6

Prvo što će vam upasti u oči kada u ruke uzmete Galaxy A9, jesu 4 zadnje kamere. Možda će vam se na prvu loptu to učiniti kao preterivanje, ali Samsung veruje da će vam dodatni objektivi pružiti mnogo bolje fotografije.

Ovo nije samo prvi telefon sa 4 kamere za Samsung, već prvi telefon na svetu koji na zadnjoj strani ima ovakvu postavku.

Samim tim, ovo A9 čini zaista posebnim telefonom, koji je u neku ruku uspeo da zaseni i mnogo skuplje i ekskluzivnije uređaje.

Ali ovo je samo početak svih noviteta koji vas sa ovim telefonom očekuju.

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs)

Galaxy A9 je svojom cenom smešten u viši rang smartfona, ali je dovoljno jeftiniji od perjanica drugih kompanija.

Ali sa nižom cenom ne dolaze i lošije specifikacije, naprotiv. Na raspolaganju imate 6.3-inčni Full HD+ displej, 6GB radne memorije, 128GB interne memorije koja može da se proširi microSD karticom, kao i osmojezgreni procesor.

Sve ovo garantuje da vam se telefon neće usporiti popriličan broj godina.

Premijum performanse prati i premijum dizajn oličen u metalnom kućištu koje je spreda i pozadi prekriveno staklenim površinama.

Displej

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs)

Super AMOLED Full HD+ displej pruža oštre i upečatljive boje, a slika je jasna i oštra.

Sam displej prati Samsungovu filozofiju sa premijum uređaja kao što su S9 i Note 9 i on je zaobljen i preliva se preko ivica uređaja.

Najbolje od svega, sama veličina ekrana je dovoljno velika da u potpunosti možete da uživate u omiljenim aplikacijama, video snimcima, ali i fotografijama koje ste napravili sa 4 zadnje kamere.

Kamera

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs)

Kamere su nešto po čemu se Galaxy A9 definitivno izdvaja od konkurencije i nešto što ne poseduje nijedan drugi uređaj u Samsungovoj ponudi.

One su prave zvezde ovog telefona.

Glavna kamera ima 24MP i pružiće vam najbolje slike u uslovima lošeg osvetljenja.

Sledeća na redu ima 8MP i širokougaoni objektiv (120 stepeni) koji će vam omogućiti da u svoje fotografije stavite mnogo više.

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs)

Treća kamera ima 5MP dubinski objektiv koji omogućava ručno podešavanje dubine polja fotografije i izoštravanje predmeta fotografije za neverovatne slike koje izgledaju kao da ih je slikao profesionalac.

I, na samom kraju na raspolaganju imate telefoto 10MP objektiv sa 2X optičkim zumom koji vam omogućava da se još više približite akciji.

Na prednjoj strani se nalazi ništa manje impresivan modul za savršene selfije od 24MP.

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs)

Kako biste izvukli maksimum iz kamera, Samsung je veliku pažnju posvetio i softveru koji vam nudi pregršt dodatnih opcija prilikom slikanja.

A9 može da snima i video do 4K rezolucije, ali i usporene i super usporene snimke na nižim rezolucijama.

Brzina

Osmojezgreni procesor će vam pomoći da izađete na kraj sa svim zahtevima koji mogu da vam padnu na pamet, dok će 6GB radne memorije pružiti dodatnu brzinu u radu i multitaskingu.

Ovo stoji, kako u teoriji, tako i u praksi. Prilikom testiranja nisam naišao ni na jedan zastoj u radu ili čekao duže od očekivanog da se neka aplikacija otvori, a sumnjam i da će se to desiti u nekom skorijem periodu.

Samsung je ovaj telefon napravio da traje, ali i pruža vrhunske performanse.

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs)

Ne treba zanemariti ni više nego solidnu 3.80mAh bateriju, čitač otiska prstiju smešten sa zadnje strane uređaja i uvek aktivni ekran koji će vam pružiti sve potrebne podatke o vremenju i notifikacijama bez potrebe da uljučujete telefon.

Iako su kamere ovde glavna stvar, ostatak telefona nema nikakav problem da prati ovaj revolucionarni novitet.

Samsung Galaxy A9 je zaista izuzetan telefon prepun naprednih opcija, impresivnih specifikacija i kamerama koje će posramiti većinu konkurencije.

Drugim rečima, A9 nije samo hit za jednu sezonu, i služiće vas mnoge naredne.

VIDEO: Nokia je predstavila najnoviji smartfon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    1. decembar 2018 | 08:18

    ne treba vise od 2 kamere , 13 megapiksela , sa optickim zumom , dobrim socivom ,razdvojene sto je vise moguce i blicem izmedju njih. za selfi jedna od 5 . i to je to.

  • Mile

    2. decembar 2018 | 02:10

    Sta ce mi sad sa 4 kamere? Ni ovu jednu ne koristim

  • deftones

    2. decembar 2018 | 19:06

    nek izlazi sta hoce koristim sony z5 al dzaba iphone je masina za sve android smece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA