≫ 

ASUS ZenBook Pro 15 je apsolutna zver koja krije veliko iznenađenje kada ga otvorite

ASUS ZenBook Pro 15 ima ozbiljnu cenu, ali za nju dobijate i veoma ozbiljan laptop

  • 0

Pre nego što dođete do onoga što ovaj laptop zaista čini posebnim, susrešćete se sa kućištem koje poprilično podseća na ranije generacije Asus Zenbook uređaja.

Međutim, u pitanju je zaista dobitna formula koja na najbolji način kombinuje estetiku i kvalitet izrade, i to se na prvi pogled odmah vidi.

Dakle, zašto menjati dobitnu kombinaciju?

Foto: Nikola Tomić

Uređaj koji smo testirali dolazi u plavoj boji koja se zaista ističe u moru crnih i srebrnih laptopova.

Po otvaranju će vas sačekati sve one stvari na koje ste već navikli, tastatura, ali sa veoma elegantnim zlatnim akcentima, displej i ScreenPad (trekped).

Ipak, ovaj "prosečan" izgled prelazi u nešto zaista fascinantno onog trenutka kada upalite Zenbook Pro.

Foto: Nikola Tomić

Displej(i)

Tada se pored paljenja displeja, pali i ScreenPad kako bi vam na raspolaganje stavio još jedan, dodatni displej.

Za razliku od displej tračice na MacBook laptopovima koja je tu više zbog šminke, ScreenPad displej ZenBooka je potpuno drugačija zverka i pruža vam 5.5-inčni FHD IPS displej osetljiv na dodir.

Na njemu možete da pokrećete aplikacije, koristite ga kao numeričku tastaturu, slušate muziku i gledate filmove.

Foto: Nikola Tomić

Pritom, možete ga koristiti i kao dodatni, mini monitor, koji je u stanju da prikazuje sadržaj otvorenog brauzera ili Android telefona, što je prilično impresivno za uređaj ovakvog kalibra i specifikacija.

Dakle, u pitanju je zaista ozbiljan korak napred u odnosu na konkurenciju, tačnije, u odnosu na sve.

Naravno, displej se ujedno koristi kao ScreenPad i moguće ga je potpuno ugasiti kako biste dobili standardnu sivu površinu preko koje ćete prevlačiti prstom.

Foto: Nikola Tomić

Iznad sekundarnog displeja nalazi se 4K UHD ekran osetljiv na dodir, što je još jedan lep dodatak koji zaista može da poboljša multitasking.

Ekran ima PANTONE validaciju sa fabrički kalibrisanim preciznim bojama, što ga čini savršenim za grafičke profesionalce, a aplikacije i video sadržaj koji smo na njemu pokrenuli bio je jasan, oštar i detaljan.

Sva multimedija koju na njemu pokrenete takođe donosi dodatnu dimenziju u vidu zvuka jer Asus ZenBook 15 Pro poseduje harman/kardon sertifikat

Performanse

Foto: Nikola Tomić

Pro u nazivu ovog modela nedvosmisleno govori da na raspolaganju imate više snage nego što će vam trebati.

Ispod tastature smešeten je Intel Core i9 procesor uparen sa 16GB radne memorije i Intel UHD Graphics 630 + Nvidia GeForce GTX 1050 Ti grafikom.

Ako sve ovo prevedemo u realno stanje na terenu, sa ZenBookom pored sebe imate više nego sposobnu mašinu koja može da proguta svaki zadatak koji pred nju bacite.

ZenBook nije pokazao nikakve zastoje u radu sa otvorenim Chrome brauzerom koji je imao preko 20 otvorenih tabova, sa upaljenim video plejerom u pozadini i direktnim skidanjem velikog fajla.

Foto: Nikola Tomić

Sve nam je radilo savršeno, pa možete da očekujete da će i vama u 99 odsto situacija sve ići kao podmazano.

Iako ASUS ZenBook Pro 15 ne možemo podvesti pod gejmerski, sa gore navedenim specifikacijama možete da očekujete da ćete bez ikakvih problema moći da pokrećete sve nove igre, i to sa zavidnim stepenom detalja.

Baterija

U zavisnosti od toga kako planirate da koristite Zenbook, i trajanje baterije može drastično da varira.

Ako ćete se ograničiti na kancelarijski posao i Office aplikacije, baterija može da vam pruži oko 5 sati rada.

Foto: Nikola Tomić

U slučaju odlučite da je došlo vreme za zabavu i pokrenete neku igru, vrlo brzo ćete biti primorani da potražite najbližu utičnicu.

Dobra strana jeste to što se ZenBook puni prilično brzo i može da stigne do 60 odsto kapaciteta baterije za nekih sat vremena.

Što je prilično impresivno za uređaj ovakvog kalibra i specifikacija.

ASUS ZenBook Pro 15 je ozbiljan laptop koji donosi jako koristan novitet koji ćete zaista koristiti svakodnevno, na raspolaganje vam stavlja pregršt snage i mogućnost zahvaljujući impresivnim specifikacijama i njegovom kupovinom dobijate mašinu koja će vas verno služiti dugi niz godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA