≫ 

Robotski usisivač Roomba i7+ košta 1.000 evra - evo zašto vredi svaki dinar koji ćete dati za njega

Pare ponekada zaista mogu da kupe sreću

  • 11
iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Ako su poslednje dve godine pokazale nešto, to je da se tržište polako okreće ka manjim, tišim i jeftinijim robotima.

To takođe znači da su nas preplavile brojne jeftine kopije robotskih usisivača koje obećavaju puno toga, ali u stvarnosti gotovo da ne ispunjavaju nijedno obećanje.

Zato je pristup koji je iRobot usvojio možda na prvi pogled malo čudan, ali pravi svu razliku.

Proizvođač Roomba robotskih usisivača odlučio je da ne pravi nikakav kompromis kada su njeni Roomba usisvači u pitanju, a to najbolje otkriva prosta mantra koja na njeno poslovanje može da se primeni - brži, bolj i efikasniji pristup svetu koji žudi za uređajima koji će obavljati posao umesto njega.

A Roomba i7+ taj posao obavlja savršeno.

Ipak, mnogi će reći da je cena prevelika.

Spremni smo da damo poveće svote novca na televizore, kompjutere i druge uređaje - pa ipak, odbijamo da damo sličan novac za uređaj koji se brine o onom najvažnijem, higijeni prostora u kom živimo - a samim tim i našem zdravlju.

A i7+ definitivno pruža puno vrednosti za novac koji dajete i štedi ono najvažnije - vreme.

Hardver

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Ispod haube se nalazi potpuno nov sistem za čišćenje koji sada ima brži procesor, više RAM-a i pregršt senzora i kamera.

Ako zaobiđemo sve ostale dosadne tehničke detalje, prednost bolje tehnologije vidi se na svakom koraku koji Roomba i7+ očisti.

Tu je redizajnirana glava za čišćenje sa posebnim gumenim četkama koje savršeno rade na svim površinama. Ove četke su odlične za tvrdoglavu prljavštinu koju drugi usisivači ostave iza sebe.

Kako se usisivač pomera, tako se i one prilagođavaju površini i održavaju maksimalan kontakt sa njom, bez obzira da li je u pitanju drvo, pločice ili tepih.

iRboto je čak obećao 10 puta veću usisnu snagu i to se vidi jer i7+ pronalazila prljavštinu na mestima koja smo prethodno usisali.

Poseban dizajn

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Roomba i7+ kao poseban dodatak ima specijalnu doking stanicu za istovarivanje svega što je usisala. Da ne kažemo pametnu kantu za đubre.

Ovo je idealno rešenje jer ako svoj robotski usisivač ostavite da radi dok niste tu, on će kada se napuni jednostavno prići doku, isprazniti se, i nastaviti da čisti.

U pitanju je definitivno spasonosno rešenje za sve koji su se vratili kući i zatekli svog robotskog usisivača nekog drugog brenda na sred poda sa upaljenom crvenom lampicom koja signalizira da je posuda za đubre puna i da ne može dalje da nastavi da radi.

Ovo vam se sa Roombom i7+ definitivno dešavati, a nećete morati da mislite ni o njenoj bateriji jer se robot sam povezuje sa punjačem kada je ona pri kraju. Sama baterija može da izdrži između 60 i 90 minuta čišćenja, što je više nego dovoljno za većinu domova.

Najbolje od svega, prilikom pražnjenja, Roomba pamti gde je prestala sa radom i vraća se na tu poziciju kako bi nastavila sa čišćenjem.

Aplikacija

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Aplikacija koja dolazi uz Roomba robotske usisivače je zaista vredna svih pohvala.

I dok je sam usisivač veoma pametan - čini se da postaje još bolji kada se poveže sa aplikacijom.

Kada usisivač povežete sa aplikacijom, on počinje da mapira pod svakom upotrebom i aplikaciji šalje podatke gde možete da vidite slike koje je memorisao.

Za razliku od drugih aplikacija, ova zaista menja stvari. Tu su uobičajene funkcije kao zakazivanje usisivača i praćenje baterije, ali iRobot ide mnogo dalje od onoga što konkurencija možda nudi.

Aplikacija može da vam otkrije ukupan broj kvadratnih metara koji je očišćen, na koliko prašine je naišao - što zapravo može da bude prilično neprijatno saznanje za sve koji misle da im je stan čist, i koliko vremena mu je za to sve bilo potrebno.

Možda najbolja funkcija na aplikaciji vam dozvoljava i da odredite koju će sobu i7+ čistiti. Ovo je odlično jer ne morate da čekate da Roomba prolazi kroz ceo stan da bi došla do one prostorije koju zaista želite da očistite.

Finalni utisak

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Da li Roomba opravdava svoju cenu? Ovo prvenstveno zavisi od vaše motivacije da ustanete sa kauča i krenete da usisavate.

U pitanju je svakako najbolji robotski usisivač na tržištu koji će vam bez svake sumnje uštedeti vreme i pružiti čist dom.

A kada je sama cena u pitanju, možemo da je prikažemo i na mnogo jasniji način po pitanju toga što dobijate za 1.000 evra.

Ako stan čuistite dva puta nedeljno, to je otprilike oko 100 usisavanja godišnje.

Recimo da će Roomba bez ikakvih problema raditi narednih 5 godina, ili dok se ne pojavi neki još bolji iRobot model.

To je 500 usisavanja. Tačnije 500 usisavanja u kojima niste učestvovali.

Ako to prebacimo na cenu, svako usisavanje stana vas košta 2 evra.

A tu je i ogromna ušteda vremena. Ako uzmemo da prosečno usisavanje stana oduzme oko sat vremena, i7+ će vam na godišnjem nivou uštedeti 500 sati vremena, minimum.

Cena možda jeste velika, ali sve ono što dobijate kada kupite Roombu i7+ je itekako opravdava.

Video: Upoznajte robotski usisivač iRobot Roomba i7+

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daer

    25. oktobar 2019 | 15:21

    Ovo bi me smorilo dok ga cekam da usisa,prvo moram da skinem sve pragove u kuci,I sav namestaj da podignem na nogice da bi imao mesta da se zavuce...a ispod stola od kompjutera da I ne pricam...sprzio bi se od silnih kablova...neka hvala..dolazi samo u obzir robot koji ce da menja mene,pa neka usisava sa klasicnim usisivacem

  • BralE

    25. oktobar 2019 | 11:30

    Mislite svaki Evro ?

  • ime

    25. oktobar 2019 | 19:46

    Super stvar. Ne zamenjuje tetu koja dolazi da cisti, ali ga pustimo svaki dan da napravi svoj krugic i prasine i dlaka vise nema nigde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA