≫ 

Isprobali smo najskuplji robotski usisivač u Srbiji i teško da bilo šta može da mu parira u čišćenju

Ako se pitate šta tačno robotski usisivač od 200.000 dinara može, kratko ćemo vam reći - sve što možete da zamislite, a i više od toga

  • 19

Prošle godine, Roomba i7+ bio je najinovativniji robotski usisivač koji se pojavio na tržištu.

Imao je pametno mapiranje prosotora, veliku usisnu moć i unapređeni procesor koji je napajao mnoštvo pametnih funkcija.

I najbolje od svega, i7+ se sam praznio nakon svakog čišćenja.

Ipak, ovo nije bilo dovoljno da zadovolji apetite kompanijinih dizajnera, pa smo tako dobili i model Roomba S9+ koji je inovacije podigao na potpuno novi nivo.

Umesto da samo malo modifikuju i7+, kompanija iRobot je novi model krenula da pravi od nule - a rezultat je robotski usisivač koji je, uprkos dobro poznatoj spoljašnjosti, iznutra potpuno drugačiji.

S9+ je kompanijin prvi model oblikovan u obliku slova D umesto u standardnom pak obliku. Cilj ove promene je poboljšanje čišćenja uglova i ivica.

Kada okrenete ovaj model na stomak, videćete i mnoga druga unapređenja čiji je cilj da dodatno poboljšaju gore navedeni problem.

Roomba S9+

Foto: iRobot.rs

Veća i moćnija glava za čišćenje je pozicionirana više napred u poređenju sa drugim Roomba modelima, dok sam motor isporučuje 40 puta veću usisnu moć od starijih generacija. Ovo za rezultat ima dublje čišćenje tepiha i temeljniju obradu uglovai ivica.

Tradicionalna bočna četka takođe je pomerena napred i sada ima novi dizajn sa 5 četkica koje mnogo bolje kupe prašinu sa teže dostupnih mesta.

Sa ovim modelom dolazi i potpuno novi 3D senzor koji je smešten u prednjem braniku kako bi Roomba S9+ lakše detektovala zidove. Sistem radi tako što skenira okolinu 25 puta u sekundi kako bi robot mogao da priđe zidu što bliže i usisa svu prašinu i prljavštinu.

Ovaj senzor modelu S9+ takođe olakšava navigaciju kroz prostor natrpan stvarima koji samim tim može da usisava mesta koja su drugim robotskim usisivačima van domašaja.

Tu je naravno i podrška za posebnu Roomba aplikaciju koju možete da koristite preko svog telefona.

Novi model podržava opciju pametnog mapiranja koja koristi mnoštvo senzora i posebnu vSLAM navigaciju kako bi napravio detaljan plan svakog poda u stanu.

Roomba S9+

Foto: iRobot.rs

Samim tim, možete da usisivaču kažete da čisti sve, ili da se fokusira na određeni prostor.

Kompanija je takođe zadržala fantastičnu doking stanicu koju usisivač koristi da automatski isprazni prljavštinu koju je usisao - kako vi ni time ne biste morali da se zamarate.

Svaka kesa u doku može da primi 30 kontejnera smeća iz usisivača čiji kontejner ima zapreminu od 550ml. što je više nego dovoljno za prosečno domaćinstvo. I tada na red dolazi jedina stvar koju vlasnik mora da uradi, to jest, da je izbaci iz doka i stavi novu.

A kako bi sve radilo kako treba, stara se litijum jomska baterija koja može da izdrži oko 60 minuta čišćenja. Kada krene da se kreće ka crvenoj zoni, S9+ se sam upućuje ka stanici za punjenje.

I dok neki usisivači mogu da ispuste prašinu i prljavštinu nazad u vazduh sobe prilikom usisavanja. Model S9+ ima integrisani sistem za filtriranje koji prikuplja i zadržava do 99% polena i drugih alergena.

Roomba S9+

Foto: iRobot.rs

Ako pričamo o performansama u čišćenju, Roomba S9+ bukvalno nema premca i verovatno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji robotski usisivač koji trenutno možete da kupite.

Velika usisna snaga bez problema izlazi na kraj sa svime što ne želite na vašim podovima, dok nove četkice odlično čiste teže dostupne delove vašeg stana.

Možda je u pitanju jedan od najskupljih robotskih usisivača na tržištu, ali je zato i najpametniji, najlakši za korišćenje i nudi najbolje čišćenje u poređenju sa konkurencijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA