Huawei Watch GT2 pametni sat je stigao

Multifunkcionalan uređaj na vašem ručnom zglobu

  • 2

 Kompanija Huawei poznata je po konstantnim ulaganjima u razvoj i unapređivanje svojih uređaja. Iako je svojom prvom generacijom pametnih satova postavila standarde u ovoj oblasti pametnih gedžeta, nedavno je predstavila drugu, još unapređeniju generaciju satova – Huawei Watch GT2. U nastavku ovog teksta možete saznati sve o muškim modelima sata – od dizajna do najsitnijih poboljšanja.

Huawei Watch GT2 - pametni sat Foto: Huawei

(Ne)klasični dizajn

Jednostavnost  dizajna kod sportske i klasične verzije Huawei Watch GT2 donosi bezbroj mogućnosti kada je u pitanju kombinovanje sa različitim odevnim kombinacijama. Originalnu narukvicu koju dobijate uz sat možete zameniti nekom drugom, ukoliko poželite, dok sam izgled sata kada je displej u pitanju možete potpuno prilagoditi sebi i biti jedinstveni u svakoj prilici. Naime, kada povežete vaš Huawei Watch GT2 sa Huawei Health aplikacijom, imate pristup “Prodavnici pozadina”, koja poseduje veliki broj različitih pozadina za sat. Možete odabrati neke od predloženih, već postojećih ili ubaciti sopstvenu. Da, postoji opcija za ubacivanje sopstvenih fotografija iz galerije na mesto pozadine sata. Tako, možete kao pozadinu postaviti fotografiju vama drage osobe ili pejzaža, kućnog ljubimca… Šta god vam srce poželi.

Kada su fizička i tehnička unapređenja u pitanju, Huawei Watch GT2 poseduje veliki, AMOLED HD displej, lak za čitanje čak i pri jakoj svetlosti. Ekran se pruža celom površinom kućišta sata, veličine 1,39 inča, dok rezolucija displeja iznosi 454 x 454 piksela. Dva fizička dugmeta koja se nalaze na desnoj strani kućišta sata, veoma podsećaju na ona na analognim satovima.

Huawei Watch GT2 - pametni sat Foto: Huawei

Mogućnost obavljanja poziva

Muški modeli Huawei Watch GT2 satova sada poseduju opciju obavljanja poziva, direktno sa sata. Kako biste neometano obavljali pozive, potrebno je da preko Bluetooth-a povežete vaš Huawei Watch GT2 sa pametnim telefonom. Pozivi sa sata funkcionišu na razdaljini i do 150 metara u odnosu na pametni telefon. Takođe, postoji mogućnost unošenja do 10 kontakata direktno u sat, pomoću Huawei Health aplikacije. Na taj način sa lakoćom možete pretražiti i pozvati svoje omiljene kontakte, koristeći samo sat.

Muzika, mnogo muzike!

Huawei Watch GT2 dolazi sa uvećanom memorijom, koja vam omogućava da u sam sat sačuvate i do 500 MP3 pesama, koristeći Huawei Health aplikaciju. Ukoliko već imate svoje omiljene plej liste u telefonu ili na nekoj od muzičkih platformi, ne brinite, sat može reprodukovati i muziku odatle. Takođe, možete ga preko Bluetooth veze povezati sa Huawei FreeBuds 3 ili nekim drugim bežičnim slušalicama, pa neometano slušati muziku, bez korišćenja pametnog telefona.

Unapređenja sportskih režima

Huawei Watch GT2 podržava osam sportova na otvorenom (trčanje, hodanje, planinarenje, hodanje u prirodi, trčanje po planinskim stazama, vožnja bicikla, plivanje u otvorenoj vodi i trijatlon), i sedam sportova u zatvorenom prostoru (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje u bazenu, slobodan trening, trčanje na traci i mašina za veslanje). Dok ih je na prethodnoj generaciji satova bilo devet, sada možete uživati u čak 15 različitih sportova na otvorenom ili zatvorenom, uz praćenje i analizu podataka, kako biste što pre došli do željenih rezultata.

Unapređena TruSeenTM 3.5 tehnologija za inteligentno praćenje pulsa može da prepozna aktivnost, kao i da preciznije prati i šalje izveštaje o aktivnosti pulsa. U saradnji sa inteligentnim AI algoritmom, ovaj sat može da prati puls tokom celog dana i noći, čak i dok spavate.

Značajno poboljšanje na Huawei Watch GT2 je i dodatna mera bezbednosti za korisnike koji pate od bradikardije i ostalih srčanih mana. Ako se korisnik ne bavi fizičkom aktivnošću, sat će poslati podsetnik ako je puls iznad 100 ili ispod 50 otkucaja u minutu, u periodu dužem od 10 minuta. S obzirom na to da smo svi različiti, granice prametara možete personalizovati u Huawei Health aplikaciji.

HUAWEI TruRelaxTM tehnologija, samostalno razvijena u kompaniji Huawei, dizajnirana je da prati i reguliše nivo stresa. Tehnologija beleži varijabilnost otkucaja srca (HRV) i pruža informacije o vašem indeksu stresa u realnom vremenu, te vam nakon toga nudi različite tehnike disanja kako biste ga poboljšali i samim tim smanjili nivo stresa. Ova tehnologija takođe sarađuje sa funkcijom sata za treniranje disanja koja korisnka podučava o jednostavnim tehnikama disanja za smanjenje nivoa stresa i poboljšanje cirkulacije. Da bi korisnika naučio ovim praktičnim tehnikama disanja, Huawei Watch GT2 preko ručnog zgloba šalje indikacje u vidu vibracija o udisanju i izdisanju. Relax opciju na satu možete koristiti, kako posle treninga, tako i u bilo kojoj drugoj situaciji kako biste smirili disanje.

Pratite i unapredite kvalitet sna

Zbog brzog načina života koji živimo, konstantne jurnjave i stresa kvalitetan san je od veoma velike važnosti. Ipak, sami možemo samo da naslutimo da li nam je san kvalitetan ili ne, dok ne možemo sa sigurnošću znati. Zbog toga, Huawei Watch GT2 poseduje HUAWEI TruSleepTM 2.0 tehnologiju, koja prati kvalitet sna, promene pulsa u realnom vremenu, kvalitet disanja tokom sna i koristi analizu velikih baza podataka za davanje ocene o kvalitetu sna. Kombinuje Huawei AI tehnologiju za precizno analiziranje problema pri spavanju i nudi predloge za unapređenje kvaliteta sna, kao i personalizovane servise i izveštaje koji vam mogu pomoći da poboljšate kvalitet vašeg sna.

Baterija koja traje dve nedelje

Huawei Watch GT2 poseduje prvi samostalno razvijeni čipset komapnije Huawei - Kirin A1, koji satu donosi unapređenja i kada je trajanje baterije u pitanju.

Huawei Watch GT2 je unapređen novim režimom rada algortima 2.0 za uštedu energije. Ovaj algoritam inteligentno identifikuje vaše aktivnosti u različitim situacijama i prilagođava potrošnju energije. Tokom standardnog dnevnog korišćenja, trajanje baterije se povećava za 20% uz dvostruki Bluetooth pametni režim rada za uštedu energije. Trajanje se takođe povećava za 15% tokom praćenja pulsa.

Huawei Watch GT2 muški modeli mogu  da rade bez prestanka i do dve nedelje, uz uključene opcije za praćenje pulsa i slanje notifikacija o pozivima i nedeljne Bluetooth pozivanje u trajanju od 30 minuta, slušanje muzike u trajanju od 30 minuta, vezbanje u trajanju od 90 minuta i korišćenje naučnog režima rada za spavanje tokom noći. U sportskom režimu rada sa GPS praćenjem na muškim modelima sata možete se osloniti na trajanje baterije od 30 sati.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA