≫ 

QLED: Tehnologija koja transformiše televizijsko iskustvo

Ako volite da se opustite i uživate u omiljenim filmovima, u vašem domu, kao da ste u bioskopskoj sali, onda je važno da odaberete kvalitetan televizor

  • 1
Samsung QLED TV Foto: Matthew Donaldson

Pri izboru novog uređaja nužno je da odaberete odgovarajuću veličinu ekrana u skladu sa vašim potrebama, ali i televizor sa tehničkim karakteristikama koje će na najbolji način prikazati sadržaj koji gledate. Najnoviji uređaji zasnivaju se na revolucionarnoj QLED tehnologiji koja predstavlja poslednju reč u industriji, u potpunosti transformišući iskustvo gledanja televizije u pravi multimedijalni doživljaj 21. veka.

QLED modeli televizora kompanije Samsung variraju u veličini od 55’’ do 98’’, a ono što ih stvarno čini nezamenljivim su njihove performanse. Za početak, tu je impresivna 4K odnosno 8K rezolucija u zavisnosti od modela, koja daje izvanredno jasnu sliku na velikom ekranu. Kako biste stekli utisak o kvalitetu slike dovoljno je da se napomene da je sadržaj na novim Samsung televizorima osam do šesnaest puta detaljniji.  Ako gledate dokumentarni film o životinjskom svetu u amazonskoj džungli, guste krošnje drveća sa desetinama različitih nijansi zelene boje biće jasno vidljive i međusobno diferencirane zahvaljujući visokoj rezoluciji ekrana.

Samsung QLED TV Foto: Matthew Donaldson

Ekskluzivna Quantum Dot tehnologija omogućava potpuno realnu reprodukciju intenziteta boja. Za posebno realističnu sliku odgovorna je Direct Full Array tehnologija koja analizira svaku scenu i istovremeno precizno kontroliše pozadinsko osvetljenje ekrana pružajući fenomenalan pogled sa više dubine i jačim kontrastima. To znači da su oni delovi ekrana na kojima su nekada detalji ostajali skriveni tamnim senkama ili suviše jarkim bojama sada veoma precizno vidljivi, bez ivica koje se stapaju sa drugim predmetima.

Posebno inovativna je Ultra Viewing Angle tehnologija, koja omogućava šire uglove gledanja sadržaja uz pomoć dva posebna sloja na ekranu. Sada možete da uživate u prelepim bojama iz bilo kog ugla, bez da žrtvujete kvalitet slike. Možete da sedite ispred samog televizora ali i pod oštrijim uglom, a boja neće bledeti. Quantum HDR funkcija čini da svaka scena bude prikazana od najtamnije do najsvetlije nijanse, koje je režiser kreirao u HDR sadržaju.

Tajna kvaliteta slike je u pametnom Samsung Quantum Procesoru, koji čini da se sadržaj na ekranu prilagođava konkretnim potrebama, pružajući najoptimalniji doživljaj. Funkcija kontrole osvetljenja ekrana i jačine zvuka se prilagođava uslovima gledanja i sadržaju za svaki pojedinačni kadar u realnom vremenu. Neprijatne situacije poput one svima poznate, kada gledate neku televizijsku emisiju i počne reklamni blok sa daleko većom jačinom zvuka, postaju stvar prošlosti.

Samsung QLED TV Foto: Matthew Donaldson

Za sve korisnike koji su posebno posvećeni uređenju enterijera njihovog doma i žele da svom zidu daju umetnički pečat, Samsung je pripremio posebnu poslasticu, a to je novi The Frame televizor sa QLED tehnologijom. Ovaj uređaj je ujedno i televizor ali i umetničko delo, koji kad je ugašen može da prikazuje neku od više hiljada umetničkih dela i fotografija iz svoje bogate baze, omogućavajući vam da remek dela svetskog slikarstva uklopite sa ambijentom vaše dnevne sobe.

Da biste postigli bioskopski efekat i u smislu audio efekta, potreban vam je i kvalitetan soundbar poput nekog od Samsung modela kao što su HW-Q90R, Q80R i Q70R. Ovi modeli poseduju Dolby Atmos i DTS: X tehnologiju zvuka, zahvaljujući up-firing i side-firing drajverima zvučnika koji čine da steknete utisak kao da zvuk dolazi sa plafona, sa strane ili čak i iza vaših leđa. Ne morate da brinete ako niste stigli da odgledate novog Džokera u bioskopu, jer sada možete i u svom domu da napravite uslove za isto, ili još bolje iskustvo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lg Oled

    1. decembar 2019 | 19:40

    Qled je LCD televizor boje su ok i jačina svetlosti je ogromna , ko želi da odmori oči preporučujem Oled i ništa drugo , crno je kao ugalj crno i boje su fenomenalne . Oled for life 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA