≫ 

10 najpopularnijih gedžeta u deceniji za nama

Od Google Glassa-a do selfi štapa...

  • 2

Za petnaest dana ne dočekujemo samo novu godinu - već i novu deceniju. Ovo su tehnološki gedžeti koji su obeležili deceniju za nama:

10. Google Glass su bile revolucionarne naočare sa AR (augmented reality) mogućnostima, i trebale su da promene način na koje koristimo lične računare. Ipak, Google je posle samo par godina odustao od ovog projekta.

9. Nokia Lumia 1020 je bio revolucionaran  telefon te 2013 godine - AMOLED ekran i neverovatna kamera od 41 megapiksela. Ipak, telefon je radio na Windows Phone platformi, koja nikada nije uspela da zaista parira Androidu i iOSu.

Nokia Lumia 930, smartfon, Windows Phone Foto: Flickr/Janitors

8. Beats Bluetooth zvučnici su začetnici audio revolucije - odličan dodatak svakom smartfonu i tabletu. Iako zvuk Bluetooth zvučnika nikada nije bio vrhunski, danas imamo i bežične zvučnike vrhunski marki – zapar hiljada dolara.

7. Google Nexus smartfoni, kasnije nazvani Pixel, su prvi pokazali kako Google vidi pravu Android platformu. Današnji Pixel smartfoni imaju neke od najboljih kamera na tržištu.

6. Prelepljena web kamera - nije gedžet, ali je stvarno važan. U godinama kada su mnogi zabrinuti za bezbednost na internetu, ugledajte se na šefa Fejsbuka Marka Zakerberga i - prelepite web kameru selotejpom.

Laptop, Kamera, Spijuniranje, Hakeri Foto: Pixabay.com

5. Selfi stikovi – nekome korisni, nekome veoma iritirajući. Omogućili su nam da napravimo fotku telefonom iz (baš) svakog ugla.

4. Eksterne baterije su postale neophodne u svetu gde mnogo ljudi „živi“ na Internetu, a preko svog smartfona ili tableta. Baterija na par procenata je postala noćna mora širom sveta.

3. iPad je bio i ostao jedini tablet koji zaista može da zameni laptop računar. Danas u verziji Pro, omogućava vam da montirate video ili uređujete fotografije bukvalno bilo gde.

selfie Foto: Pixabay

2. Akcione kamere su zamenile velike i nezgrapne kamkordere, a omogućile su nam da napravimo neverovatne video snimke. Danas možete kupiti 4K akcionu kameru sa odličnim mogućnostima za manje od 100 dolara.

1. Električni automobili – nekad naučna fantastika, danas realnost. Od prvih Toyota električnih automobila, preko popularnih Teslinih modela, budućnost automobila je električna, a većina proizvođača već ima ili planira na desetine modela – na baterije.

Tesla Model 3, električni automobil Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Danas.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA