≫ 

Volite da slušate muziku? Ovaj sat je sve što vam je za to potrebno!

Huawei Watch GT 2 je pametni sat koji uspeo da zadrži sve dobre osobine svojih prethodnika, ali se ovde prizvođač dodatno potrudio da posluša primedbe korisnika prethodnih modela

  • 0
Huawei Watch GT 2 Foto: MBJ

Jedna od stvari, koja mi se kod Huawei Watch GT 2 sata svidela i pre nego što sam ga stavio na ruku, je mogućnost slušanja muzike bez telefona kao "posrednika", već samo povezivanjem sa bluetooth bežičnim slušalicama.

Naravno, to je bilo i prvo što sam isprobao. Na internu memoriju sata moguće uskladištiti do 2,5GB muzike, pa ga potom upariti sa slušalicama i muziku slušati bez "učešća" telefona.

Ovu mogućnost sam testirao sa dva para različitih slušalica, od kojih su jedne bile Huawei FreeBuds 3 (na slici dole) i ona, po meni, funkcioniše odlično. U današnje vreme, kada se, što zbog potreba, što zbog navika, ne odvajamo od telefona, mogućnost da slušate omiljenu muziku bez bojazni da će vas u tome prekinuti telefonski poziv, je po meni nešto zaista korisno.

Huawei Watch GT 2 Foto: Huawei

Naravno, kada je povezan sa telefonom, Huawei Watch GT 2 vam može poslužiti da njime puštate i muziku koja se nalazi na vašem telefonu. Sat se, kao i njegovi prethodnici, Watch GT i Watch GT Active, sa telefonom uparuje bluetooth vezom putem Huawei Health aplikacije.

Huawei se, ovoga puta, potrudio da posluša primedbe korisnika prethodnih modela. Tako je Watch GT 2 dobio zvučnik i mikrofon, pa se osim slušanja muzike, sa njega mogu primati pozivi i obavljati razgovori, što je više nego praktična opcija, recimo, tokom vožnje automobila.

Sa sata se, takođe, mogu i pozivati brojevi, ali samo oni koji su prethodno uneti u imenik sata putam aplikacije. Zvuk tokom razgovora je dobar i jasan, a veza sa telefonom se ne gubi ni na razdaljini od oko pet metara (proizvođač tvrdi da je maksimalni domet i do 150 metara).

Huawei Watch GT 2 Foto: MBJ

Huawei je sa Watch GT 2 nastavio tradiciju predstavljanja pametnih satova uz svoje premijum telefone, započetu u oktobru pošle lansiranjem modela Mate 20 serije, pa je svetlost dana ugledao u septembru, kada je predstavljen flegšip Huawei Mate 20.

Na elegantno dizajniranom metalnom kućištu sata lako uočava da poreklo vodi od prethodnih modela, ali se i jasno vidi da se proizvođač potrudio da njegov izgled učini upečatljivim. Kućište sata je iste veličine kao i kod prethodnika, s tom razlikom što je ovde staklo u ravni sa okvirom sata. Ono se, ustvari, razlikuje jedino po otvoru za zvučnik i mikrofon sa desne strane.

Kada je tehnička strana uređaja u pitanju, zadržane su sve pozitivne osobine starijih modela, od kojih se svakako najviše ističe dužina trajanja baterije - od cele dve nedelje.

Huawei Watch GT 2 sada ima i "Always on" mod, pa prikaz na ekranu može stalno da bude vidljiv, što prathodnim modelima nije bio slučaj. Budući da njegovo korišćenje povećava potrošnju baterije, "Always on" mod ima nešto tamniji prikaz i koristi tamnije skinove čime se donekle smanjuje potrošnja baterije.

Huawei Watch GT 2 Foto: Huawei

Naravno, zahvaljujući velikom broj "skinova" koji se menjaju putem Health aplikacije, i ovaj model ima mogućnost višestruke promene izgleda prikaza na ekranu. Uz veliki broj zamenljivih pozadina ekrana, lako su zamenljive su i narukvice, pa se ovom vodootpornom satu lako može "osvežiti" izgled.

Kao i kod modela GT i GT Active, Huawei Watch GT 2 je opremljen okruglim AMOLED HD ekranom, prečnika 1,39 inča, koji prikazuje sliku rezolucije 454 x 454 piksela.

Novi pametni sat kineskog tehnološkog giganta zasnovan na novom procesoru za prenosne uređaje Kirin A1, koji se odlikuje malom potrošnjom energije i doprinosi dužini trajanja baterije kapacitata 455mAh.

Kada je praćenje fitnes aktivnosti, kao jedna od najčešćih namena ovakvih satova, u pitanju, Huawei Watch GT2 podržava osam sportova na otvorenom i sedam sportova u zatvorenom prostoru, za koje prati i analizira podatke.

Sat, kao i njegovi prethodnici, konstantno prati puls korisnika, a novina su tehnologije koje prate nivo stresa, i prateća aplikacija za vežbanje disanja, kao i kvaliteta sna.

Pametni sat Huawei Watch GT2 je lakši od svojih prethodnika, pa sada teži 41, umesto 46 grama. Dostupan je u elegantnijoj Classic (svetlo kućište, kožni kaiš) i Sport verziji (crno kućište, zeleni silikonski kaiš), kakvu smo ovde i predstavili.

Huawei Watch GT 2 Foto: Huawei

Huawei Watch GT2 sat se na domaćem tržištu prodaje za oko 38.000 dinara, ali se uz telefone i na akcijama može naći i po dosta nižoj ceni.

(Telegraf.rs/MBJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA