≫ 

Kako mi je robot pomogao da zadržim devojku i ostvarim još kvalitetniju vezu sa njom

Roomba je zaista bila pun pogodak: uvek čist stan i mnogo više vremena samo za nas dvoje...

  • 14
iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Imam novu devojku. Ok, već neko vreme nije tako "nova", pošto smo zajedno još od prošlog leta. Od kada smo se, početkom septembra, vratili sa mora, gde smo se i upoznali, išli smo sigurnim koracima. Nismo srljali, ali nismo ni oklevali.

Svaki od tih koraka, međutim, bio je korak u pravom smeru. Često smo se viđali i svaki put, malo po malo, otkrivali jedno drugo. Ubrzo smo shvatili da se svi delovi slagalice polako uklapaju na svoja mesta i da je naša zajednička budućnost sve izvesnija. Međutim, pojavila se jedna stvar koja je počela ozbiljno da me zabrinjava...

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Bila je veliki čistunac, što ni meni nije bilo strano. Ali, kao nekome koga su do skora uglavom posećivali drugovi kada u danima kada su igraju fudbalske ili košarkaške utrakmice, u svom momačkom stanu nisam baš preterano obraćao pažnju na čistoću. Daleko od toga da sam bio štrokav i aljkav, ali sam siguran da se iz izgleda stana to moglo zaključiti. I ona je to primetila kada me je prvi put posetila...

Roomba je vaš lični robot, vredan svakog dinara koji ste uložili u njega

Nisam odmah pao u očaj, ali sam shvatio da bi to uskoro moglo da predstavlja ozbiljnu prepreku u našem, inače skoro savršenom, odnosu. Moja prezauzetost poslom, međutim, nije mi ostavljala mnogo slobodnog vremena. A ono koje jeste, uvek sam radije želeo da provodim sa njom, nego sa usisvačem.

Kada sam se, u nekom trenutku, obratio svom najstarijem drugu iz detinjstva za pomoć, on se samo nasmejao.

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

- Prijatelju, dobrodošao u 21. vek. Onima koji drže sebe, imali ili nemali vremena, danas usisivači sami usisavaju stanove! Moji matorici, na primer. Od kada su kupili Roombu stalno se hvale da je njihov penzionerski život mnogo lakši! I stalno ponavljaju da nije jeftina, ali da vredi svku paru!

Onda je detaljno krenuo da mi objašnjava šta je to, kako radi, šta sve može i šta je jedno što onaj ko koristi tu Roombu mora da uradi za nju. Moram priznati da me je poprilično zainteresovao. Toliko da smo se dogovorili da me odvede kod njegovih na demonstaciju.

Prvo što mi je, naravno, palo u oči je da taj usisivač uopšte i ne liči na usisivač. Za početak, nije imao ni crevo, ni kabl za struju, niti je uopše zvučao onako kako usisivač moje keve obično zvuči.

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Roomba ustvari i nije samo usisivač, ona je robot. Pravi robot radi ono što mu zadate da radi i onda kada mu zadate da radi. I čim su mi i praktično pokazali da joj za čišćenje ja upošte nisam bio potreban - mislim da sam već doneo odluku.

Oni su skoro uglas nastavili da hvale svog malog okruglog robota: "Čisti u tri faze!", "Zavlači se u sve ćoškove, ne propušta ni jednu ivicu!", "Dubiniski usisava svu prljavštinu iz tepiha!", "Bez problema se zavlači u svaki budžak koji si raniji čistio jednom godišnje!", "Njenim četkama ni jedna trunka ne može da promakne!", "Pratiš je na aplikaciji, uvek znaš gde je i šta radi!", i sve u tom stilu...

U trenutku sam imao utisak da i oni sami prodaju taj usisivač, ali sam onda shvatio da je njihova fascinacija zaista iskrena!

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

Tada sam se setio da bi problem u mom potkrovlju mogle da predstavljaju stepenice kojima se silazi do hodnika i ulaznih vrata. I baš kada sam hteo za to da ih pitam, njihova Roomba je stigla do visokog praga vrata od dnevne sobe, okrenula se i vratila nazad. Objasnili su mi da njeni inteligenti senzori omogućavaju malom kućnom robotu usisivaču da se kreće kroz prostor i da identifikuje prepreke, pa je mogućnost pada niz stepenice potpuno isključena.

Shvatio sam da je Roomba zaista upavo ono što meni treba: idalan mali usisivač, kome ja nisam uopšte potreban da bi čistio moj stan. A to znači upravo ono što sam pomenuo na početku moje priče, mnogo više vremena koje mogu da provodim sa devojkom.

To je zaista bio pun pogodak: uvek čist stan i mnogo više vremena samo za nas dvoje! Plus, više se uopšte nisam stideo niti ustručavao da je pozovem da me poseti.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Inače, kada se umori od čišćenja, Roomba se sama vrati se na svoju bazu. Ona joj služi za punjenje baterije, dok neki modeli mogu i sami automatski da odlažu usisanu prašinu i đubre. Ipak, nisam baš toliko lenj. Kad već moj robot toliko čini za mene, najmanje što ja mogu da učinim za njega je da ga redovno održavam i praznim.

Kada sam kupovao svoju Roombu, rekli su mi da je ona do sada svoje mesto našla u preko 25 miliona domova širom sveta. Sasvim sam suguran da među njima još ovakvih slučajeva kakav je moj!

Roomba S9+ Foto: iRobot.rs

Sasvim sam suguran da na ovom svetu ima još momaka kojima je njihov robot ulepšao život i omogućio da sa svojim devojkama provode više vremena, bez staha da bi one o njima mogle da pomisle da su aljkavi momci koji ne održavaju higijenu svog životnog prostora.

I bili su u pravu roditelji moga druga - Roomba dosta košta, ali zaista vredi svku paru!

Video: Isprobali smo najskuplji robotski usisivač u Srbiji i teško da bilo šta može da mu parira u čišćenju

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. februar 2020 | 11:26

    Šta će ti devojka ako imaš Robot?

  • Oki

    25. februar 2020 | 15:27

    Robot cisti, masina pere, jos vibrator i decko ti si slobodan.

  • Marko

    25. februar 2020 | 15:12

    Kuda ide ovaj svet??? Zena domacica spkinja polako iscezava ova vrsta. Sad samo daj rokaj kafane splavovi. Kako smo krenuli nece imati ko decu da radja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA