≫ 

Ovaj gedžet pretvara ljudsko telo u ritam mašinu, ali nije on jedini...

Stavlja se na vrhove prstiju i izgleda kao čitač pulsa, a zvuk se emituje preko zvučnika telefona ili slušalica

  • 0
Music Fingers Foto: screenshot/youtube.com/Music Fingers

Mali uređaj po imenu "Music Fingers" proizvodi ritam u kontaktu sa čvrstom površinom. Reč je gedžetu koji se stavlja na vrhove prstiju i izgleda kao čitač pulsa. Bluetooth mu omogućava povezivanje sa pametnim uređajem.

Zvuk bubnja emituje se preko zvučnika telefona ili slušalica svaki put kada unutrašnja strana dodirne čvrstu površinu. Oba dela "Music Fingers" mogu da emituju vrste zvuka.

Ovo je samo jedan od dodatnih uređaja koji mogu poslužiti za kreiranje muzike. Prethodno se u prodaji našao gedžet pod nazivom Oddball - lopta koja stvara ritam u kontaktu sa tlom.

Prošle godine su Mi.Mu rukavice prvukle pažnju javnosti, jer stvaraju muziku zahvaljujući pokretima šaka i celih ruku.

Uređaj pod nazivom Orba objedinio je više muzičkih instrumenata u malu kutiju kružnog oblika.

Gedžeti za kreiranje muzičkog sadržaja pokušavaju da privuku sve veći broj kupaca. Razlikuju se po kvalitetu i opcijama. Ipak, retko koji se zadržao na tržištu dovoljno dugo da bi se izgradio kao brend.

Kompanije koje proizvode ovakve gedžete najčešće se fokusiraju na jedan od dva cilja: učiniti muzičku produkciju dostupnu osobama koje nisu muzičari ili omogućiti muzičarima da imaju bolju kontrolu tokom izvođenja, piše The Verge.

"Music Fingers" omogućava korisniku da intuitivno daje ritam omiljenoj numeri. Ipak, njegova upotreba može biti frustrirajuća osobama koje nisu muzičari, naročito kada ga koriste više osoba istovremeno. Inače, par košta oko 70 dolara.

(Telegrf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA