≫ 

Revolucionarna Xiaomi maska sama se dezinfikuje i ne mora da se skida da bi vas telefon prepoznao

Njen modularni dizajn omogućava postavljanje dodatka kao što su ventilatori koji omogućavaju lakše disanje

  • 2
Maska Huami Xiaomi Foto: Huami Promo

Pandemija korona virusa navela je brojne tehnološke kompanije širom sveta da svoju proizvodnju, delimično ili u potpunosti, prilagode novonastaloj situaciji. A mnogi su tome uspeli da pristupe na veoma krativne načine, iznalazeći krajnje inventivna rešenja.

Poznata kineska kompanija Xiaomi, tačnije njen ogranak - startap Huami najpoznatiji po svom Amazfit brendu prenosive elektronike, razvio je jedinstvenu zaštitnu plasitčnu masku u koju je ugrađeno ultra-ljubičasto svetlo za koje proizvođač tvrdi da je u stanju da za 10 minuta dezinfikuje površinu maske.

Maska Huami Xiaomi Foto: Huami Promo

Dezinfekcija počinje kada se maska, putem USB porta, priključi na eksterno napajanje. Maska, nazvana Aeri, tada se dezinfikuje samo sa unutrašnje strane, dok je spoljašnju korisnik mora da dezinfikuje sam.

Aeri koristi izmenljive filtere, kompatibilne sa onima na N95 maskama, dok njen modularni dizajn omogućava postavljanje dodatka kao što su ventilatori koji omogućavaju lakše disanje, piše TechCrunch.

Maska je napravljena od providne plastike, što olakšava korišćenje sistemima za prepoznavanje lica kada se ona nosi. To će vlasnicima pametnih telefona omogućiti da ih njihovi uređaji prepoznaju bez skidanja maske.

Aeri maska je trenutno u fazi prototipa, pa se očekuje se da bi na tržištu mogla da se pojavi za oko pola godine do godinu dana. Cena još uvek nije poznata.

Huami tvrdi da je maska namenjena masovnom tržištu, odnosno da i posle pandemije korona virusa može biti korišćena za svakodnevno nošenje tokom višednevnih zagađenja vazduha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA