≫ 

Šta mali okrugli robot radi u vašem stanu? Osim što zbunjuje vašeg ljubimca...

Iako korona još uvek nije potpuno za nama, sada kada život ponovo dobija nomalan tok, vreme bismo radije provodi u nekim zabavnijim aktivnostima nego u usisavanju i brisanju prašine...

  • 0
iRobot Roomba Printskrin: Facebook/iRobotSrbija

Kako se situacija sa korona virusom polako smiruje, sve više se trudimo da ono što smo u protekla dva - tri meseca propustili nadoknadimo. Poslednjih dana sve više vremena provodimo napolju, pa baš zbog toga što epidemija nije u potpunosti za nama, još uvek ne bi trebalo sve da prepustimo slučaju.

Većina nas je iskoristila vreme provedeno u kućnoj izolaciji da pospremi sve ono što do sada nije stizala, ali sada kada život ponovo dobija nomalan tok, vreme bismo radije provodi u nekim zabavnijim aktivnostima nego u usisavanju i brisanju prašine.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Aktuelna epidemija nas je ubedila u to koliko nam je higijena, u svakom trenutku, važna, a karantin koliko neke životne radosti mogu da nam nedostaju, onda kada smo prinuđeni da se od njih (samo)izolujemo. Dobra rešenja, za svaku životnu dilemu, uvek postoje. Ona nekada nisu jeftina i zahtevaju nešto više odricanja, ali je odavno poznato da svaki kvalitet ima svoju cenu.

Naravno da u vreme kada je savremena tehnologija svuda oko nas - upravo na nju i mislimo! Tehnologija nam je upravo u doba korone, na brojim primerima pokazala svoju superiornost, pa tako svoje prednosti može doneti i u naše domove.

A da bismo rešili problem kojim smo i započeli ovu priču, biće nam dovoljan samo je da mali okrugli robot. Ali ne dajte da vas njegova veličina zavara, iRobot je mnogo moćniji nego što izgleda.

Iako još uvek nije toliko moćan da može sam da pobedi koronu, kada je higijena životnog prostora u pitanju tu je pravi majstor svog zanata. Ustvari majstori, pošto ih ima dvojica: iRobot Roomba i iRobot Braava.

Kako mi je robot pomogao da zadržim devojku i ostvarim još kvalitetniju vezu sa njom

Zanat ovih majstora je usisavanje! Iako nemaju ni crevo, ni kabl za struju, ni sve one dodatke od kojih većinu nikada ni ne upotrebimo, svoj posao obavljaju bolje od onih koji sve to imaju. Zato što ga rade potpuno sami, ne zavise ni od čije volje i raspoloženja kada je ono što treba usisati u pitanju.

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

I upravo zbog toga im vi niste ni potrebni, jer kada ovi roboti jednom uđu u stan oni ga temeljno usisavaju čak i tamo gde je vas uvek mrzelo da se zavlačite. A kada vam prvi put uđu u stan, kad ga snime i shvate gde se šta nalazi, vaši mali kućni roboti usisavaju onda kada znaju da je to potrebno, a ne kada vi to hoćete ili možete da uradite.

Inteligenti senzori ovih pametnih usisivača omogućavaju im da se kreću kroz prostor, da uočavaju prepreke, da paze da ne padnu niz stepenice... Jednom kada "mapiraju" ceo stan, temeljeno rade svoj posao, započinjući ga sa čišćenjem ivica i ćoškova, da bi potom prešli da dubinsko izvlačenje prašine iz podova i tepiha, i na kraju obavili temeljno završno usisavanje prljavštine.

Ali, bez obzira na sve što su ovi roboti u stanju da urade, vi u svakom trenutku možete da znate i da imate kontrolu nad onim što oni rade u vašem domu. Za to nije potebno zavlačiti se ispod kreveta ili pomerati kauč, već je dovoljno da aktivirate aplikaciju na svom pametnom telefonu i da jednostavno nadgledate šta Roomba ili Braava rade.

Brava Jet m6 brisač podova Telegraf.rs

Ono što je u svemu najvažnije, ovi kućni roboti vam zaista mogu uštedeti dosta vremena, i dok ste vi napolju oni se brinu da vaš životni prostor ostane čist. A vreme koje biste potrošili na usisavanje, možete kvalitenije da iskoristite za sve ono što ste tokom kućne izolacije propustili.

Roomba je vaš lični robot, vredan svakog dinara koji ste uložili u njega

A dok ste vi van kuće, vaši iRobot usisivači će se maksimalno potruditi da, u ovo vreme kada je to najznačajnije, higijena vašeg doma ostane na najvišem mogućem nivou - kako sada, tako i kad zauvek zaboravimo koronu!

iRobot Roomba i7+ Foto: iRobot

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA