≫ 

Ako ste od onih što se stalno dodiruju, ovaj gedžet vibrira da vas u tome spreči

Ogrlicu koja sprečava one koji je nose da dodiruju lice, kostruisali su inženjeri američke svemirske agencije kako bi dali svoj doprinos borbi protiv korona virusa..

  • 0
Ogrlica protiv korone, NASA Printscreen: YouTube/JPLraw

Mnogo puta smo čuli da dodirivanje lice povećava rizik od zaraze korona virusom, ali nije uvek lako pobediti ovu refleksnu radnju.

Da bi ljude podsetili da ne dodiruju lice, trojica inžinjera iz NASA-ine laboratorije za ispitivanje mlaznog pogona dizajnirali Pulse, ogrlicu sa senzorom za blizinu koja ima vibracioni motor.

Motor se aktivira kada se ruka primakne glavi. A što su prsti bliže glavi, vibracije postaju sve intenzivnije. Ogrlicu je, inače, moguće napraviti pomoću 3D štampača, piše Engadget.

- Cilj Pulse-a je da se smanji širenje korona virusa koji može da se prenese i dodirivanjem inficirane površine rukama, a potom dodirivanjem očiju, nosa ili usta - navode stručnjaci NASA-e.

Uputstvo za pravljenje ogrlice pomoću 3D štamapača i listu potrebnih delova moguće je preuzeti sa interneta. Inače, iz NASA-e poručuju da Pulse nije dizajniran kao zamena za maske i respiratore, nego da se koristi u kombinaciji sa ostalim merama prevencije širenja virusa, među kojima su najvažnije nošenje maski, držanje distance i detaljno pranje ruku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA