≫ 

Prvo mi je robot pomogao da zadržim devojku, a onda sam od nje dobio savršen poklon

Roomba i Braava su idealan tandem, sposoban da svaki životni prostor učine čistim. A to je i ona dobro znala…

  • 0
Roomba Braava

Foto: Telegraf.rs

Imam prilično skladnu vezu sa svojom devojkom. Imao sam je i pre par meseci, ali sam se tada, u jednom trenutku uplašio, da to možda neće još dugo moći da potraje. Plašilo me je to što je ona bila baš veliki čistunac, dok ja u to vreme nisam preterano obraćao pažnju na čistoću svog momačkog stana.

- Prijatelju, dobrodošao u 21. vek! Onima koji drže sebe, danas usisivači sami usisavaju stanove! - rekao mi je najbolji prijatelj. On me ja tada ubedio da je robotski usisivač pravo rešenje mojih problema.

Međutim, nekako se baš potrefilo da se moja odluka o kupovini jednog takvog usisivača pokolopila sa pojavom korone. Zato sam odugovlačio sa kupovinom i razmišljao šta da radim. Međutim, što sam sve više oklevao, shvatio sam da mi je čistoća u stanu baš potrebna, pogotovo zbog toga što sam ga, radeći od kuće, više i prljao.

A kada radiš od kuće radni dan ti se nekako razvuče, pa ti, kada konačno sve završiš, posle posla, a pre mraka, samo ide negde napolje. U takvoj situaciji, poslednja stvar na koju bi pomislio je usisavanje.

Posle dva meseca od početka situacije koja nas je sve zadesila, i izolacije u kućnoj kancelariji, ona kolebljlivost je lako nestala. A i sama takva situacija doprinela je tome da uštedim više novca nego obično, pa je odluka lako pala.

Baš negde tih dana iRobot je počeo da prodaje novi model pametnog robotskog usisivača namenjenog čišćenju svih vrsta podova i tepiha - Roomba 976.

Zahvaljujući svom iAdapt 2.0 navigacionom sistemu, brzo i lako se navikao na moj momački stan. Ova sofisticirana tehnologija omogućava mu da uvek bude tamo gde su prašina i prljavština, a budući da su mi po ovom toplom vremenu prozori stalno otvoreni, upravo je to oni što mi je i bilo potrebno.

Njegov trostepeni AeroForce sistem sa gumenom četkom zaista se brine da mu ni najmanja trunka ne promakne. Ono što mi se posebno svidelo je velika posuda za skupljanje prašine, koja mojoj Roombi omogućava da čisti površine do 150 kvadratnih metara. A kako je moj momački stan dosta manji, to znači da na pražnjenje posude slobodno mogu da zaboravim na neko vreme.

Baš negde tih dana, kada je stan počeo da mi izgleda vidno čistije nego samo nekolio nedelja ranije, moja devojka je ostala bez stana. Zamolila me je da ostane kod mene par dana dok ne nađe drugi, po svojoj meri.

Naravno da nikako nisam mogao da je odbijem, pogotvo zbog toga što sam znao da će joj se, kao velikoj čistunici, ono što Roomba radi za moj stan svideti. Znao sam da ću i ja, zbog čistoće mog životnog prostora, porasti u njenim očima. Osim toga, ona odlično kuva, pa mi je i sama pomisao na to da bar neko vreme neću morati da se hranim naručujući klopu, veoma obradovala.

Kada sam kupovao Roombu spomenuli su mi da je ovaj model pravi timski igrač i da svoj posao najbolje obavlja u duetu sa Braava jet m6 robotskim brisačem. Zahvaljujući jedinstvenoj Imprint Link tehnologiji, kada Roomba usisa, Braava na njen "mig" počinje sa brisanjem. Potrebno je samo, prethodno, izabrati krpu za željeni način brisanja, i mokro ili suvo čišćenje.

Roomba i Braava savršeno sarađuju i "na terenu" predstavljaju idealan tandem, sposoban da svaki životni prostor učine i održavaju čistim. Sve to je znala i ona…

Kada se pojavila na vratima, u rukama joj je bila kutija sa velikom mašnom. Odmah sam pomislio: "Njoj se, izgleda, baš i ne žuri sa traženjem stana!"

- Ovo je za tebe. Odoh, nazad do kola da donesem ostale stvari! - poljubila me je i otrčala niz hodnik.

Bio sam zatečen. Nisam očekivao nikakav poklon. Računao sam da će mi, za dobrodošlicu, napraviti onaj svoj pivski gulaš, koji obožavam. Čim sam skinuo mašnu i papir, na kutiji se ukazao natpis Braava jet m6. A to tek nisam očekivao!

Zaluđen za sve što ima veze sa tehnologijom, odmah sam ga otpakovao, montirao mu krpu i sipao tečnost, dodao ga na iRobot Home mobilnoj aplikaciji i pustio da se "upozna" sa mojom Roombom. I već posle par minuta, duet je "zaplesao" po hodniku i kuhinji. Ubrzo, pločice su se sijale kao prvog dana kada sam se uselio.

Toliko sam se zaigrao sa svojim robotskim duetom da nisam ni primetio kada se vratila. Gledala me je neko vreme, pa pošto je nisam primećivao, rekla:

- Odoh po meso i njoke. Večeras imamo pivski gulaš za večeru!

Okrenuo sam se, a ona mi je samo namignula i izašla. Pogledao sam za njom, pogledao Roombu i Braavu, koji su se i tom trenutku "parkirali" na svoje baze, i rekao sebi uz osmeh:

- Vidim ja da se tebi baš ne žuri sa traženjem stana!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA