≫ 

Ovaj Aston Martin je najozbiljniji trkački auto koji može da se vozi u četiri zida

Namenjen je svima onima koji žele da se takmiče u vožnji velikim brzinama u virtuelnom, ali predstavlja i dobar način vežbe za one koji sporstku vožnju praktikuju u stvarnom svetu

  • 0
Aston Martin AMR-C01 simulator (1) Foto: Aston Martin

Legendarni britanski proizvođač sportskih automobila Aston Martin upravo je predstavio AMR-C01 Racing Simulator, vrhunski luksuzni kućni simulator trkačke vožnje.

Namenjen je svima onima koji žele da se takmiče u vožnji velikim brzinama u virtuelnom, ali predstavlja i dobar način vežbe za one koji sportsku vožnju praktikuju i u stvarnom svetu.

AMR-C01 je nastao kao proizvod saradnje sa tehnološkom kompanijom Curv Racing Simulators, a konstruisan je u formi monokok karoserije od ugljeničnih vlakana.

Simulator je sastavljan od najkvalitetnijih komponenti i u potpunosti odražava osećaj vožnje jednog pravog hiperautomobila, kakav je Aston Martin Valkyrie. Zato je i položaj sedanja identičan kao kod tog modela.

Što se hardvera tiče, sve je "upakovano" tako da ostavlja apsolutni doživljaj vrhunske gejming mašne. Najuočljiviji je ultra široki gejming QHD monitor sa odnosom slike od 32:9 i velikom brzinom osvežavanja. Hardver sačinjavaju komponete najviših specifikacija, među kojima su Intel i7 procesor i Nvidia GTX 2080 grafika. Ta zvuk su zaduženi vrhunski Sennheiser zvučnici i slušalice. Softversku komponentu ovog vrhunskog simulatora čini najnovija verzija Assetto Corsa trkačkog softvera.

Ono što, međutim, ovu vrhunsku napravu zaista čini onim što jeste - prava kopija trkačkog automobila u vašoj sobi, jesu one komponente koje potpuno odgovaraju takvim četvorotočkašima.

Sistem upravljanja ima izuzetno visok odziv okretnog momenta i veoma precizno reaguje na komande. Volan u stilu Formule 1 opremljen je "lopaticama" menjača i dvostrukim kvačilom, a na njemu se nalazi i 9 brojčanika, 12 tastera i LCD ekran u boji.

Aston Martin Valkyrie Foto: Aston Martin

I kao što je, uglavnom sve sa čuvenom britanskom markom ekskluzivno, tako je i sa njenim prvim trkačkom simulatorom. Aston Martin AMR-C01 će biti proizveden u samo 150 primeraka. Narudžbine su već počele da pristižu, a prve isporuke se mogu očekivati krajem godine.

Ne treba ni sumnjati da je ovaj ekskluzivni simulator, prilično "skupa igračka". Prodaje se po ceni od 57.500 funti, odnosno 62.600 evra, bez poreza.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA