Novi mali dron sam se kreće po vašem stanu i sam "lovi" provalnike

Ukoliko se provala desi, sistem se aktivira i dron počne da leti. Povezan je sa vašim mobilnim telefonom na kojem se emituje snimak sa njegove kamere...

  • 0
Amazon Ring Dron

Foto: Amazon Ring

Kompanija Amazon napravila je dron vrlo malih dimenzija koji ima kameru, i koji može da se koristiti u kući ili stanu, prvenstveno kao alarmni sistem koji se aktivira u slučaju provale.

Ukoliko se provala desi, sistem se aktivira i dron počne da leti. Povezan je sa mobilnim telefonom na kojem se emituje snimak sa kamere, tako da je moguće videti ko je provalnik, piše Sky News.

Iz Amazona tvrde da se kamera na dronu uključi tek onda kada počne da leti, a da je do tada isključena. Ukazuju na to da dron može da se kreće po unapred zadatoj putanji ili može da se kontroliše u datom trenutku.

Dron će koštati 250 dolara i za sada će se prodavati samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pojedine organizacije upozoravaju na moguće negativne posledice korištenja ovakvog uređaja, prenosi N1. One tvrde da se ovakvim uređajem može narušiti privatnost ljudi, kao i da se omogućava kontrola nad ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA