Ova "sajber sačmara" iz Kalašnjikova ima kompjuter, Wi-Fi ruter, kameru i može da strimuje na "fejs"

Proizvođač naglašava da ovo nije vojno oružje, već "igračka" za bogate entuzijaste koji svom rekreativnom gađanju žele da dodaju novu dimenziju...

  • 0
Kalašnjikov Ultima MP-155, sačmara Foto: Kalashnikov Media

Poznati ruski prozvođač oružja, koncern Kalašnjikov, nedavno je prikazao futuristički concept pametne puške "sačmare", koja po svom izgledu podseća na oružje iz popularnog serijala video igara Halo.

Poluautomatska puška "repetirka" Kalašnjikov Ultima MP-155, u kalibru 12/76, konstruisana je na osnovi popularne lovačke sačmare MP-155.

Pored futurističkog izgleda i velikog broja tzv. "pikatini šina", za kačenje različitih dodataka poput refleksnog nišana, laserskog obeleživača i taktičke lampe, glavna razlika u odnosu na osnovni model je elektronika u kundaku: kompjuter, Wi-Fi ruter, displej i USB-C port.

Ultima je u stanju da meri brzinu i uspešnost gađanja, može da snima ono u šta ciljate i da to istovremeno strimuje na telefon (a sa telefona na Facebook live,na primer). Displej može da posluži i kao pomoćni nišan u sprezi sa kamerom postavljenom na usta cevi.

U Kalašnjikovu naglašavaju da ovo nije vojno oružje, već "igračka" za bogate entuzijaste, koji svom rekreativnom gađanju žele da dodaju novu dimenziju, prenosi Svet kompjutera.

Kalašnjikov Ultima MP-155 će se u prodaji naći početkom 2021. godine, a cena najbolje opremljenog modela iznosiće oko 1.400 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA