Huawei Watch GT 2 Pro: Elegantni sportista moćnih performansi

I na prvi, i na drugi pogled, novi GT 2 Pro sat, u odnosu na svog prethodnika, izgleda za nijansu ozbiljnije, i nekako više "premijum"...

  • 4
Huawei GT 2 Pro

Foto: Huawei

Kao i kada smo prošle zime testirali Huawei GT 2 pametni sat, i kod novog GT 2 Pro modela, ubedljivo nam se najviše svidela mogućnost slušanje muzike bez prisustva telefona kao "posrednika".

Tom opcijom nas je, kao i njegov prethodnik, "kupio" i novi Huawei Watch GT 2 Pro, koji se isto tako odlično pokazao u kombinaciji sa odličnim Huaweijevim FreeBuds Pro slušalicma. Jedina razlika je to što na novi sat može da se smesti skoro duplo više muzike, budući da nudi čak 4GB interne memorije za skladištenje podataka, što je za prave "muzikoholičare" koji vole da vikendom pođu u dužu šetnju bez telefona u džepu - pun pogodak.

I na prvi, i na drugi pogled, novi GT 2 Pro sat, u odnosu na svog prethodnika, izgleda za nijansu ozbiljnije, i nekako više "premijum". Dizajn GT linije satova je u svet pametnih gedžeta doneo klasičan izgled koji i ovaj model odlično nosi. Ovde je prsten oko ekrana potpuno nestao, zbog čega je njegova površina potpuno ravna i deluje veće, iako je u pitanju dobro poznati AMOLED displej dijagonale 1,39 inča.

"Premijum momentu" doprinose i sasvim novi materijali koji se ovde uptrebljeni. Tako je kućište napravljeno od titanijuma, dok ekran prekriva safirno staklo. Donja keramička površina napravljena je u kombinaciji keramike i crnog safirnog stakla, i konstuisna tako da bude udobnija za nošenje i da poboljša preciznost senzora za merenje aktivnosti.

Satom i svim njegovim funkcijama, kojih ovoga puta ima zaista mnogo, upravlja se preko dva stanardna tastera. Njima sat možete podesiti da prati vaše stanje tokom bavljenja svima poznatim i nepoznatim sportovima.

Novitet je mogućnost merenja kiseonika u krvi, a Huawei ističe da postoji više od 100 režima vežbanja i aktivnosti u prirodi koje sat može da prati, što ga čini takvim gedžetom sa najviše ponuđenih opcija za merenje.

Pomenimo samo neke. Osim standardnih sportova, tu su razne borilačke veštine, sve moguće vežbe u teretani, brojni sportovi na vodi i ekstremni sportovi, golf, sve vrste šetnji i trčanja u prirodi, zatim frizbi i pecanje, različite vrste plesova, pa čak i "pabovske aktivnosti" kakva je pikado.

Naravno, GT 2 Pro sve to uspeva da "postigne" zahvaljući saradnji sa Huawei Health mobilnom aplikacijom, koja beleži i čuva sve rezultate njegovih merenja.

Naravo, kao i kod prošlih modela, aplikcija donosi i veliki broj analognih i digitalnih skinova, kojima možete, po želji, promeniti izgled ekrana. Tu je, međutim, i potpuno nova mogućnost instalacije aplikacija na sam sat, kojih za sada ima svega nekoliko.

Ono što GT nije imao, a GT 2 je, na radost brojnih "gedžetomana", dobio, i GT 2 Pro je zadržao. Sa ekrana ovog pametnog sata, osim puštanja muzike (sa ili bez povezanih slušalica), moguće je pristupiti telefonskom imeniku i obavljati pozive, budući da je opremljen mikrofonom i zvučnikom.

Za sve to neophodno je da uređaj bude povezan sa telefonom, budući da on sam ne podržava SIM kartice. Bluetooth veza sa telefonom znači i da će korisniku na ekran sata stizati i notifikacije za aplikacije, kao i tekstualne poruke.

GT 2 Pro je zasnovan na istoj, kvalitetnoj, platformi koju čine Huawei Lite OS i Kirin A1 čipset, zalužan za to što su Huawei GT satovi postali poznati po trajanju baterija od punih 14 dana. A baterije se sada mogu puniti i bežično, pa ukoliko vam se dogodi (a malo je verovatno da hoće), da vam se sat ipak isprazni kada vam punjač nije pri ruci, možete ga lako dopuniti pomoću opcije Wireless Reverse Charging opcije vašeg Huawei telefona.

Onim koji su već koristili Hauwei GT možda se neće učiniti da je ovaj najnoviji mnogo različit u odnosu na svog prethodnika. I biće u pravu. Uvođenjem novog modela u premijum segment, kineski tehnološki gigant napravio dovoljan korak napred da trasira put trećoj generacije Watch GT-a, a da istovremeni zadrži sve kvalitete prethodnih modela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    26. oktobar 2020 | 17:44

    Vrhunski sat za sportske aktivnosti a i za svakodnevne aktivnosti. Posle godine istrcao Ljubljansaki maraton sa gt 2 u metar je tacan sa garminovim satovima. Nekada smo davali ozbiljne pare za satove za trčanje.

  • Relja

    26. oktobar 2020 | 15:10

    A o ceni ništa.

  • Maki1

    26. oktobar 2020 | 11:33

    😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA