Huawei FreeBuds Pro: Novi dizajn, dobar zvuk, odlična redukcija šuma

Glavna karakteristika novih Huawei slušalica je unapređen sistem za aktivnu redukciju šuma, koji nivo spoljašnje buke eliminiše do vrednosti od čak 40 decibela

  • 2
Huawei FreeBudsPro Free Buds Pro slušalice za mobilni telefon Foto: Marko Jovanović

Slučaj je hteo da nam se u redakciji u isto vreme na testu nađu nove Huawei FreeBuds Pro slušalice i pametni sat Huawei Watch GT Pro, koji ima mogućnost povezivanja sa slušalicma i slušanja muzike bez upotrebe telefona.

Nakon povezivanja i prvog pritiska na "Play" odmah se moglo čuti da su u pitanju bežične bubice koje emituju kvalitetan zvuk. Koliko god uživanje u muzici bez mogućnosti da ga neko prekine pozivom bilo zanimljivo, u priču je morao da "uskoči" i telefon, kako bismo istražili sve mogućnosti koje FreeBuds Pro slušalice pružaju korisniku.

Kineski tehnološki gigant je u poslednjih godinu dana na tržište izbacio tri modela bežičnih slušalica, FreeBuds 3, FreeBuds 3i i najnovije FreeBuds Pro.

Za razliku od svojih prethodnika, Pro model dolazi u kompaktnijem pakovanju, u kome se još nalaze kutija za punjenje (i nošenje kada se ne koriste), USB kabl i tri seta silikonskih gumica za uši, koje korisnik može da menja prema veličini koja odgovara njegovom uhu.

I same slušalice su nešto drugačijeg dizajna nego što smo to kod ovakvog tipa slušalica navikli i kao da predstavlja kombinaciju prethodna dva modela, uz potpuno novi oblik produženog dela. Naime, oblik kućišta samih zvučnika je sličan oblom izgledu FreeBuds 3 modela, dok silikonski "in-ear" dodatak kao da je preuzet sa 3i slušalica.

Novitet u dizajnu su produženi delovi u obliku kvadra u koje su smeštene baterije slušalica, kontakti za njihovo punjenje i senzori za upravljanje osetljivi na dodir.

Glavna karakteristika FreeBuds Pro slušalica je unapređeni sistem za aktivnu redukciju šuma, koji je u stanju da nivo spoljašnje buke eliminiše do vrednosti od čak 40 decibela. U odnosu na okruženje u kome se korisnik nalazi, slušalice su u stanju da identifikuju vrstu buke, i da joj se prilagode jednim od tri profila redukcije: General, Cosy i Ultimate.

Profil možete odabrati vi ili same slušalice, u odnosu na buku u okruženju. Inače, za sva podešavanja načina i režima rada slušalica zdužena je Huawei AI Life mobilna aplikacija.

Tokom upotrebe, slušalicama se rukuje nešto drugačije u odnosu na prethodne modela. "Tapkanje" po njihovim vrhovima, zamenilo je prevlačnje prstima po bočnim ivicama (za pojačavanje i utišavanje zvuka), pritiskanje i "štipanje" kojim se javljate na poziv i obavljate druge funkcije (pauziranje, preskakanje pesama, itd). Ovakvo rukovanje slušalicama zahteva neko vreme za privikavanje, ali potom postaje dosta jednostavnije.

Same slušalice, zahvaljujući silikonskim dodacima, dobro leže u uhu, i ne stvaraju utisak da bi mogle da ispadnu. Teške su 6,1 gram i opremljene baterijama kapaciteta 55mAh, koje omogućavaju od 4 do 7 sati slušanja muzike sa jednim punjenjem.

Njihova praktična kutijica u stanju je da to vreme produži do čak 20 sati, zahvaljujući svojoj bateriji od 580mAh, koja ih dopunjava dok su u njoj i produžava im rad. Kutija, takođe, podržava i bežično punjenje, pa je FreeBuds Pro moguće dopuniti i putem telefona koji podržava tu opciju.

Huawei FreeBuds Pro su bežične slušalice koje korisnicima donose dobar zvuk i unapređenu izolaciju buke, kvalitetnu ergonomiju i dizajn koji se razlikuje od konkurencije.

Dolaze u tri boje: srebrnoj (Silver Frost), beloj (Ceramic White) i crnoj (Carbon Black) i mogu se kupiti po ceni od 26.999 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA