≫ 

Ovaj gedžet će vam uskoro govoriti da li smete da sednete za volan posle popijene čaše pića

Senzori za merenje šećera u krvi, srčanog pritiska i nivoa alkohola u krvi, mogli bi uskoro da se nađu nekom od budućih modela Apple Watch pametnih satova

  • 0
Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 / Foto: Apple

Informacija da Apple namerava da u novu verziju svog Apple Watch pametnog sata ugradi sistem senzora za merenje nivoa šećera i alkohola u krvi, već neko vreme prisutna na internetu, uskoro bi mogla da postane stvarnost.

Naime, britanska kompanija Rockley Photonics je, u svom nedavnom izveštaju, potvrdila da je njen najveći klijent u poslednje dve godine upravo kompanija Apple, sa kojom će i dalje nastaviti saradnju na novim proizvodima.

Njhov rad na razvoju senzora za merenje šećera u krvi, krvnog pritiska i nivoa alkohola u krvi, ukazuje da bi se bar jedan ili više takvih senzora mogli naći u nekom od budućih modela pametnih satova sa logoom zagrižene jabuke.

Američka kompanija želi da njen pametni sat postane pouzdaniji senzorski uređaj za praćenje zdravlja, posebno kada je reč o merenju šećera u krvi koji ne zahteva upotrebu igala.

Ukoliko bi Apple Watch dobio ovaj napredni senzorski sistem, taj pametni sat bi bio u prednosti u odnosu na konkurenciju, budući da bi pacijenti sa šećernom bolesti dobili novi neinvazivni prenosni dijagnostički uređaj koji bi im unapredio kvalitet života.

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 / Foto: Apple

Osim toga, senzori za merenje srčanog pritiska i nivoa alkohola u krvi pomogli bi mnogim vozačima da sami sebi odgovore na pitanje da li smeju posle popijene čaše pića da sednu za volan bez straha od policije ili mogućeg izazivanja saobraćajne nezgode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA