Huawei Watch 3 Pro - najbolji saveznik savremenog poslovnog čoveka

Pametni multimedijalni gedžet sa velikim brojem funkcija idealan je saputnik savremenog poslovnog čoveka kroz sve dnevne poslovne, sportske i rekerativne aktivnosti

  • 3
Huawei Watch 3 Pro Foto: Huawei

Svi ste već milion puta čuli priče o "užurbanom tempu života", štetnosti predugog sedenja za kompjuterom, nedostatku sna, svakodnevnom stresu... i brojnim stvarima koje prate život poslovnih ljudi u današnje vreme. Dugo sam mislio da su to priče za one lakoverne i nesigurne u sebe, koje su im "prosipali" prodavci knjiga za samopomoć i različitih preparata za ovo i ono... Međutim, kada sam prvi put ozbiljno osetio pritisak svoje poslovne svakodnevice, malo sam se zamislio...

Kao veliki ljubitelj tehologije, rešenje sam pokušao da pronađem među brojnim mobilnim aplikacijama, ali sam gotovo svakoj koju bih počeo da koristim našao manu. Prijatelj mi je tada preporučio da počnem da nosim pametni sat, koji će mi svojim merenjima olakšati praćenje zdravstvenog stanja i fizičke aktivnosti.

Bilo je to pre dve godine i svoj stari sat sam prilično "izgustirao", pa sam već počeo da razmišljam o modernijem modelu sa većim brojem opcija i funkcija, dužim trajanjem baterije i izgledom pravog sata namenjenog jednom ozbiljnom poslovnom čoveku. Slučajnost je htela da moja devojka pomisli to isto, pa sam od nje za godišnjicu na poklon dobio najnoviji Huawei Watch 3 Pro, koji mi je kao iznenađenje kupila dok je bila na putu.

Huawei Watch 3 Pro Foto: Huawei

I odmah ću da vam kažem, sve što sam o tom moćnom uređaju prethodno pročitao - baš sve je tačno!

Prvo što me je zainteresovalo, zbog mog tadašnjeg stanja, bilo je merenje nivoa stresa. Senzor pulsa sata, na osnovu merenja otkucaja srca tokom dana, odnosno promena srčanog ritma, ukazuje na efekte stresa. Trebalo mi je samo par dana da shvatim kada treba da "o'ladim malo".

Huawei Watch 3 Pro me je podstakao i da se, posle nekog vremena, vratim vežbanju, budući da moj stari pametni sat nije ni približno mogao da prati toliki broj fizičih aktivnosti. Kako u firmi imamo teretanu, odredio sam sebi dane za vežbanje posle posla i krenuo da isprobavam različite vežbe i merenja za njih. Sve podatke od prethodnih treninga čuvala mi je Huawei Health aplikacija, pa bih u svakom trenutku imao uvid u to šta sam do tada uradio, za svaku od vežbi.

Huawei Watch 3 Foto: Huawei

Pošto sam se, posle desetak dana promene dnevnog ritma, malo vratio u normalu i smanjio stres, rešio sam da vežbanje povremeno zamenim dužom šetnjom, pa bih umesto vežbanja posle posla, otpešačio do kuće. Prvo sam merač pređenih koraka postavio na 10.000, a onda sam počeo da povećavam broj koraka i da tražim duže rute kako bih ispunio cilj.

Ipak, ono što me je najviše oduševilo, je mogućnost slušanja muzike. Kao neko ko često praktikuje da čim završi sa poslom isključi telefon, mogućnost da svoje nove Huawei FreeBuds 4i slušalice povežem sa satom i da muziku slušam bez "posredovanja" telefona dala je potpuno novu dimenziju mojim šetnjama od posla do kuće. A na 16 gigabajta interne memorije sata može da stane zaista mnogo pesama, plus Watch 3 ima mogućnost korišćenja Huawei Music striming aplikacije.

S druge strane, moj Watch 3 Pro mi je posto i verni saveznik i za volanom, kao i na poslovnim sastancima. Kvalitet zvuka njegovog mikrofona i zvučnika omogućava mi obavljanje telefonskih razgovora tokom vožnje bez ikakvog skretanja pažnje sa puta. Mogućnost upravljanja dolaznim pozivima i porukama sa fenomenalnog AMOLED ekrana sata, dosta mi olakšava situaciju u trenucima kada ne mogu da koristim telefon.

Huawei Watch 3 Pro Foto: Huawei

Ovaj gedžet savršenog klasičnog dizajna u kućištu od vrhunskog nerđajućeg čelika, prvi je Huaweijev pametni sat koji koristi novi HarmonyOS 2.0 operativni sistem. Jedinstvena 3D rotirajuća krunica savršeno funkcioniše u saradnji sa njim i veoma olakšava kretanje kroz menije i opcije. Kada sam se jednom navikao da je koristim, sve ostalo je postalo obična rutina.

Osim svega što sam do sada isprobao, ovaj genijalni multimedijalni uređaj, ima mogućnost instaliranja dodatnih aplikacija putem AppGallery prodavnice aplikacija. Osim što mu aplikacije donose novi funkcije, na njemu je čak moguće zaigrati poneku jednostavniju igricu.

Naravno da za samo petnaestak dana druženja sa svojim novim omiljenim gedžetom nisam stigao da otkrijem sve njegove mogućnosti, ali i za to ima vremena. Ono što me je zaista fasciniralo je što mi ni posle tri dana gotovo neprekidnog "čeprkanja" po menijima, opcijama i aplikacijama, sat nije zatražio da ga stavima na punjač.

Huawei Watch 3 Pro Foto: Huawei

Izuzetno dugačak vek trajanja baterije odavno je već postao zaštitni znak Huawei pametnih satova, pa sada kombinacija HiSilicon Hi6262 procesora i baterije kapaciteta 790 mAh nastavlja u istom stilu. Kako sat nisam ispuštao iz ruku, baterija je izgurala skoro celih pet dana. A kada ga potpuno budem istražio i savladao, verujem da ću uspeti da dostignem i maksimalnu autonomiju od tri nedelje.

Za veoma kratko vreme Huawei Watch 3 Pro je postao moj savezenik bez koga ne bih mogao da zamislim ni svoj radni, a ni dan odmora. Zato sam devojku, da bih joj se zahvalio na fenomenalnom poklonu, izveo na večeru, a potom i na ples, znajući da je i to aktivnost u kojoj će moj pametni sat moći da me isprati do kraja...

Huawei Watch 3 Pro Foto: Huawei

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA