Ovaj lik je toliko "nabudžio" luk i strelu da uopšte ne mora da gleda u metu da bi pogodio cilj

Kada strelac zategene tetivu unazad, pusti je i ispali strelu, modifikovani luk sam "navodi" strelu na cilj...

  • 1
hajtek luk

Printscreen: YouTube/Stuff Made Here

Da i jedno od najstarijih oružja koje su ljudi izmislili, a koje je i danas u upotrebi u ne mnogo izmenjenom obliku, može da postane hi-tech dokazao je jutjuber Šejn Vajton, konstušući luk i strelu koji nikada ne promašuju metu.

Luk i strela su zasnovani na sofisticiranoj tehnologiji koja strelcu omogućava da prilikom gađanja čak ni ne mora da gleda u metu, što je Vajton i sam demonstrirao u videu.

Kada strelac zategene tetivu unazad, pusti je i ispali strelu, modifikovani luk "navodi" strelu na cilj, koja sama pronalazi put do mete. Za to su zaduženi senzori za pozicioniranje, zaduženi za to da se strela uvek prati položaj mete na koju je usmerena.

Dovoljno je samo nanišaniti pravo mesto i čim je luk u savršenom položaju u odnosu na metu, otpustiti zategnutu tetivu. A rezultat je pogodak dostojan najboljih strelaca.

I što je još fascinantnije, ove hi-tech strele su u stanju da precizno pogode i mete u pokretu. Fenomenalna preciznost omogućava strelcu da pogodi čak i Lego jabuku postavljenu na glavu Lego čovečuljka...

Kako sve to funkcioniše pogledajte u videu iznad!

Video: Lukom i svetlećim strelama na divljeg vepra: Koliko je ovo nivo ludila?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA