Ovaj dron spašava živote u najzabačenijim delovima Grčke i pritom brine o životnoj sredini

"Tehnologija može da pruži stvarna rešenja za stvarne probleme. Danas smo prebacili lekove, sutra to može biti prevoz za hitne slučajeve..."

  • 0
dron dostavlja lekove, grčka

Printscreen: Twitter/@The_Melvis

Grčka je testirala dron za isporuku lekova u izolovane delove zemlje bez zagađenja životne sredine, tako što je poslala bespilotnu letelicu u selo sa 200 žitelja.

Crveni dron sa četiri elise poleteo je iz grada Trikala na severozapadu zemlje i leteo 3 kilometra ka mestu Leptokarija.

Zaustavio se dva puta, ispred apoteke, gde su zaposleni istovarili lekove iz pregrade za prtljag, a zatim na njivi, prenosi Rojters.

 

- Tehnologija može da pruži stvarna rešenja za stvarne probleme sa kojima se suočavamo. Danas smo prebacili lekove apoteci, sutra to može da bude prevoz za hitne slučajeve - rekao je gradonačelnik Trikale Dimitris Papasterđoju.

Dron je razvijen u okviru programa "Harmonija" koji finansira EU sa ciljem rešenja za transport korišćenje resursa sa niskim nivoom ugljenika.

Program sa dronovima osmišljen je za ljude koji imaju problem mobilnosti, žive u udaljenim mestima i za hitne slučjaeve.

Program "Harmonija", u okviru koga sa razvijaju i autonomna vozila, biće testiran u još šest gradova u EU i Velikoj Britaniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA