Kako me je jedan usisivač za samo 20 minuta spasao velikog blama pred najboljim prijateljima

- To je Philips 8000 Aqua Plus, bežični usisivač koji spaja sve najbolje od klasičnog i štapnog usisivača, ima i funkciju mokrog brisanja. Ne možeš da veruješ koliko dobro čisti...

  • 0
Philips

Foto: Philips

Samo što sam došao sa posla i ušao u kuću zazvonio mi je telefon. Par minuta kasnije saznao sam da mi za tri sata dolaze gosti, dugari iz srednje koje baš dugo nisam video. U gimnaziji smo bili nerazdvojni, dosta smo se družili i za vreme faksa, a onda su oni otišli na master studije po Evropi, pa posle njih tamo i ostali.

Stan mi je bio prljav, pošto sam čišćenje planirao tek za vikend, nakon što mi majstor popravi "matori" usisivač, koji sam dobio od mojih kada su kupili novi. Kako nisam imao kud u pomoć sam pozvao Sonju, komšinicu iz stana pored. Znao sam već neko vreme da joj se sviđam, pa sam u bezizlaznoj situaciji odlučio da to malo zloupotrebim, pošto uopšte nisam sumnjao da će se odazvati.

Odmah je dotračala, sa osmehom na licu, noseći u rukama jedan od onih štapnih usisivača i kazala da ga je nedavno dobila od keve za rođendan. Rekao samo joj da je zaboravila kabl, na šta se samo nasmejala i odgovorila da će sve biti gotovo za manje od 20 minuta.

Gledao sam onaj usisivač i taman kad sam našao prekidač za uključivanje, uzela mi ga je iz ruku, uključila "turbo mod" i počela da usisava. Rekao sam joj da ne treba ona da mi usisava gajbu, jer sam je zvao samo da mi pozajmi usisivač.

- Brže ću ja. Ne mogu sad da ti objašnjavam šta je šta, kad gosti samo što ti nisu stigli. Nije ovo onaj tvoj iz osamdeset i neke! - rekla je i nastavila. Za tačno 20 minuta sve je bilo čisto, toliko da bi se moj stari usisvač, da može, prilično postideo. Ponudio sam je kafom i pustio da mi ispriča o čemu se tu radi.

- To je ti Philips 8000 Aqua Plus, bežični usisivač, kombinacija svih funkcija klasičnog i štapnog usisivača, plus - funkcija mokorog brisanja. Ne možeš da veruješ koliko dobro čisti! A nemaš ni kabl ni crevo. Veruj mi da sam se za poslednja tri meseca dosta puta uverila koliko praktičniji od drugih - otpila je kafu i nastavila da ga hvali.

- Ovaj glavni nastavak čisti na sve strane, pokriva ugao od 360 stepeni. Ima dvoslojni filter koji "hvata" čestice prašine, pa vazduh koji izbacuje ostaje čist. Skoro da ne postoji mesto gde ne može da se zavuče, pa kad mu uključiš "turbo" - idealan je za brzo čišćenje stanova srednje veličine kakvi su ovi naši.

Kafa joj se hladila, a on je uhićeno dodala da mu se baterija napuni za 5 sati i da tada može da usisva celih 80 minuta.

- Pogledaj koliko ti je gajba sada čista. Super stvar je to što ima i malu turbo četku, pa kad mi Jelisaveta razbaca svoje dlake po nameštaju mogu da usisam sve do jedne! Super stvar za nas mačkare. A tek pločice kad sredi, možeš da se ogladaš na njima…

- Sonja, šta radiš večeras? - prekinuo sam njen nadahnuti petominutni izliv oduševljenja novim Philips usisivačem, iznenadivši je. - Rekao sam ti da mi dolazi društvo iz Holandije i Francuske na večeru. Njih je troje, ja četvrti, a klope sam naručio bar za šetsoro. Idi malo odmori dok ja trknem po piće, pa nam se pridruži oko 9. I slobodno ponesi opet taj osmeh, lepo ti stoji! A Philips možeš slobodno da ostaviš ovde, trebaće mi kada ispratim goste.

- Važi! Odoh da nahranim Jelisavetu, pa se vidimo uskoro! - rekla je ne skidajući osmeh sa lica.

Uzeo sam telefon, našao broj onog majstora za usisivač i otkazao mu zakazani dolazak. Izašao sam iz stana, odneo starudiju u podrum i odlučio da, pod obavezno, pre subotnjeg čišćenja, posetim obližnju prodavnicu kućne tehnike

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA