Vreme čitanja: oko 1 min.

Stari telefon vam skuplja prašinu? Pretvorite ga u sigurnosnu kameru u 3 "poteza"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je jedan od korisnijih načina da svoj stari Android ili iPhone uređaj vratite u život...

  • 1
Mobilni telefoni, stari telefoni Foto: Unsplash

Ako imate stari telefon koji vam skuplja prašinu, možete da ga iskoristite na veoma funkcionalan način. Naravno, pod uslovom da radi.

Jedan od korisnijih načina da svoj stari Android ili iPhone uređaj vratite u život je da ga pretvorite u bezbednosnu kameru.

Instalirajte pravu aplikaciju

Prvo je potrebno izabrati pravu aplikaciju, koja će vaš telefon "pretvoriti" u bezbednosnu kameru. A takvih aplikacija ima mnogo. One nude funkcije kao što je lokalno strimovanje, strimovanje preko "klauda", snimanje i skladištenje videa lokalno ili na nekoj drugoj lokaciji, a tu su i senzori za pokret i alarmi.

Kada u Google Play prodavnici pronađete aplikaciju koja vam najviše odgovara i instalirate je na telefon možete preći na sledeći korak.

Jedna od popularnijih aplikacija za ovu namenu je Alfred, besplatna je i dostupna za Android i iOS platfrome. Instalirajte aplikaciju na novi i stari telefon i ulogujte se sa istim Google nalogom. Na telefonu koji koristite odaberite opciju Viewer, a na starom Camera.

Izaberite poziciju za vašu kameru

Nakon što podesite strim preko aplikacije koju ste odabrali, potrebno je da telefon postavite na pravo mesto.

Telefon, kamera, Huawei P30 Pro Foto: Telegraf.rs

Ako je on otporan na vodu, možete čak da ga stavite i sa spoljne strane kuće, garaže ili negde u dvoršitu, ili bilo koji deo vašeg doma koji imate razloga da nadgledate.

Montirajte telefon i obezbedite napajanje

Strimovanje videa prilično troši bateriju, tako da bi najbolje bilo da telefon postavite negde blizu utičnice da bi u svkaom trenutku mogao da ima napajanje.

Ako utičnica nije blizu lokacije koju ste izabrali, možete da kupite duži USB ili "Lightning" kabl za napajanje, ili možda čak širokougaoni objektiv za kameru telefona kako biste pokrili što veći prostor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA