Google pravi svoj prvi pametni sat koji bi mogao da se pojavi na tržištu već naredne godine

Pod kodnim nazivom “Rohan”, ovo će biti prvi pametni sat brenda Google.

  • 0
Foto: Pixabay

Google radi na svom pametnom satu koji planira da lansira sledeće godine, u nastojanju da osigura bolji plasman na tržištu nosive tehnologije, navodi novi izveštaj Business Insider-a.

Do danas, Google je proizvodio softver za pametne satove, ali tehnološki gigant nikada nije imao svoju liniju satova. Pametni sat sa Google brendom značio bi da će Google ići u korak sa Apple-om, čiji je sat pokazao veliki uspeh i gotovo preuzeo kontrolu nad tržištem pametnih satova.

Za razliku od Apple Watch-a, Google-ov pametni sat je okrugao i nema bezel (korona ili okvir). Kao i Apple-ov uređaj, on će beležiti metriku zdravlja i fitnesa.

Novi pametni sat imaće približno istu ulogu kao Pixel telefoni za Android: primer i za potrošače i za hardverske partnere za šta je Google-ov softver zaista sposoban kada dobije pravi hardver. Očekuje se da će uređaj koštati više od Fitbit-a i da će se direktnije takmičiti sa Apple Watch-om, prema izvoru koji je govorio za The Verge.

Kako piše Business Insider, rad na Rohanu je ove godine dodatno ubrzan. Google je dozvolio zaposlenima izvan tima za pametne satove da testiraju uređaj i daju povratne informacije, a najskorije ovakvo testiranje desilo se prošlog meseca.

Google ima velike planove za svoje poslovanje sa nosivom tehnologijom. Tehnološki gigant je u januaru ove godine završio akviziciju Fitbita vrednu 2,1 milijardu dolara, a prema navodima Fitbita postoje planovi da prave uređaje koji će koristiti Google-ov operativni sistem. Međutim, prema trenutnim informacijama, Google ne namerava da brendira Rohan sat kao Fitbit uređaj, ono što je verovatno je da će sat biti deo Pixel brenda.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA