Vazduh u vašem domu može biti zagađeniji od onog napolju

Prosečno u zatvorenom prostoru provodimo 85% do 90% vremena. Bilo to kod kuće, na poslu ili školi, kvalitet vazduha koji tada udišemo ima direktan uticaj na naše zdravlje

  • 1
Philips preciscivac vazduha Foto: Telegraf

Baš zato, o unutrašnjem zagađenju vazduha moramo voditi najviše računa, posebno iz jednog velikog razloga - na njega možemo direktno uticati sami. Svi želimo da nam dom bude siguran i čist za našu porodicu ali vazduh u njemu može biti 2 do 5 puta zagađeniji nego napolju.

Zagađenje vazduha može na bezbroj načina uticati na zdravlje – od glavobolje i začepljenog nosa do problema sa disanjem, iritacijama na koži i bolovima u stomaku. Sad kada sve više vremena provodimo u kući, najbitnije je biti informisan o tome. U hladnijim mesecima važno je kontrolisati kvalitet i čistoću vazduha, a zahvaljujući prečišćivaču vazduha možete sami meriti kvalitet vazduha i u samo 5 minuta ga prečistiti od nevidljivih štetnih čestica.

Kupovinom prečišćivača vazduha napravili ste ključni korak u borbi protiv zagađenog vazduha, alergena, bakterija, virusa i buđi.

Čistoća vazduha u domu treba nam biti na prvom mestu!

U našem domu lako je održavati optimalne uslove kvaliteta vazduha. I to samo u 5 minuta! Kako, pitate se!? Novi prečišćivači serije 4000i najpoznatijeg brenda u ovoj kategoriji, Philipsa, imaju poboljšane performanse uz pomoć kojih prostorije do 73m2 postaju zona bezbrižnog disanja.

Skeniranjem prostorije, pametni senzori unutar uređaja skenira vazduh 1000 puta u sekundi kako bi se otkrile izuzetno sitne čestice. Tako uređaj zna koji je najveći problem u vazduhu u vašem domu pa kreće u borbu nakon jednostavnog pritiska jednog dugmeta. Filter HEPA zadržava 99,97% čestica veličine 0,003 mikrona tako da ste sigurni od čestica PM2.5, bakterija, buđi, prašine, životinjske peruti, gasova i drugih zagađivača, a uređaj je sertifikovala i Evropska organizacija za istraživanje alergija (ECARF).

Filteri koji mogu trajati i do 3 godine

Poboljšanje kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru može pomoći smanjenju alergena u vašem domu pa može uticati na zdravlje disajnih puteva i lakoću disanja kod male dece i beba. Elegantan, minimalistički dizajn odlikuje se spoljašnjom tkaninom koja olakšava besprekorno uklapanje u svaki interijer. Osim toga, prečišćivači imaju i savršeno osmišljen sistem filtriranja. Dok predfilter uklanja velike čestice poput ljudske kose ili dlaka kućnih ljubimaca, drugi filter sa aktivnim ugljem uklanja štetne gasove i neugodne mirise te filtrira finu prašinu i dim cigareta, dok antibakterijska funkcija uklanja klice i buđ. Uz sve to, ovi filteri mogu trajati i do 3 godine što Philipsov prečišćivač serije 4000i čini dugotrajnim I isplativim rešenjem za zdravu porodicu.

Očistite, zagrejte i osvežite vazduh u svom domu kada god poželite

Pritiskom tog istog dugmeta, najnoviji modeli serije 2000i mogu biti i grejači koji zagrejavaju vazduh kako bi se brzo zagrejala hladna prostorija ili svojevrsni ventilatori koji stvaraju idealan mlaz svežeg vazduha. Takvo inovativno 3u1 rešenje, zanimljivog dizajna, pruža osveženje kad je toplije i ugodno zagrejava prostor kad je hladnije, a sa prečišćivačem osigurava čist vazduh, svaki dan.

Philipsova tehnologija oduševiće i najzahtevnije techno freakove, jer kvalitet vazduha i upravljanje prečišćivačem vazduha možete pratiti bilo kada i bilo gde pomoću aplikacije Clean Home+. Primićete upozorenje kada kvalitet vazduha nije zadovoljavajući i putem mobilnog telefona lako možete odabrati opciju prečišćavanja koja vam odgovara.

Zdravlje kreće od kuće

Nezavisna studija univerziteta Goethe u Frankfurtu u Nemačkoj pokazala je da upotreba prenosnih prečišćivača vazduha može pomoći u smanjenju nivoa zagađenja u prostoriji. Sa druge strane, Svetska zdravstvena organizacija potvrdila je da se COVID-19 može preneti i putem vazduha. Do njihovog prenosa može doći u specifičnim uslovima, naročito u zatvorenim i nedovoljno provetrenim prostorijama pa ne čudi da su se Philips prečišćivači pokazali kao jedni od najvažnijih uređaja u domu, radnom prostoru ili drugom zatvorenom prostoru, u ovo vreme pandemije kad je potreban dodatni oprez.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    14. februar 2022 | 11:13

    Mnogo dobar marketing za prodaju,vetrite vase prostorije i nema problema ,moja majka zivi vec 93god, i nije imala aparate za preciscavanje i jos uvek je u formi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA