≫ 

Apple hedset za virtuelnu stvarnost bi mogao da košta oko 2.000 dolara

Apple-ov hedset za mešanu stvarnost će se verovatno fokusirati na gejming, medije i komunikaciju.

  • 0
apple epl Epl / Foto: Laurenz Heymann on Unsplash

Nedavni izveštaj ukazao je da Apple ima problema sa svojim dugoočekivanim AR/VR hedsetom zbog pregrevanja uređaja, problema sa kamerom i softverom, što bi moglo da natera kompaniju da odloži svoje planove da predstavi hedset za mešanu realnost ove godine. Ali, sada se pojavljuju dodatni detalji o hedsetu o kojem se već neko vreme govori.

U prethodnim izveštajima, Mark Gurman, novinar Bloomberga je nagovestio da će Apple-ov AR/VR hedset biti “skup”. Iako su analitičari predviđali da će proizvod koštati oko 3.000 dolara, Bloomberg-ov novinar kaže u svom najnovijem biltenu “Power On” da Apple razmišlja o ceni od oko 2.000 dolara.

Apple obično naplaćuje nešto više od svojih konkurenata za proizvode. Novi hedset neće biti izuzetak, ali glavni razlog zašto kompanija razmišlja o ceni iznad 2.000 dolara je zbog nekih komponenti koje hedset koristi.

Pored toga, Gurman je istakao da će Apple verovatno koristiti M1 Pro čip – ili nešto slično – za novi AR/VR hedset.

M1 Pro čipove krase 5nm 10-jezgarni procesori, koji se sastoje od osam jezgara visokih performansi i dva efikasna jezgra.

M1 Pro ima GPU sa do 16 jezgara. Pored toga, M1 Pro ima do 32GB RAM-a uz 200 GB/s protok.

Apple-ov hedset za mešanu stvarnost će se verovatno fokusirati na gejming, medije i komunikaciju, ističe Gurman, ali i poznati analitičar Ming-Či Kvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA