≫ 

Apple Watch Pro će imati redizajn i veći ekran, a novi senzori su odloženi

Ovo će biti prvi redizajn još od 2018. godine

  • 0
Apple Watch, Pametni sat, sat, tehnologija Foto: Pixabay.com

Za dva meseca, Apple će predstaviti tri nova Apple sata, uključujući Apple Watch Pro za koji se dosta pričalo. Ovaj novi model, nazvan "rugged" i napravljen za "ekstremne sportove", biće nova opklada kompanije za određenu nišu kupaca.

U svom najnovijem Power On biltenu, Bloomberg-ov Mark Gurman daje više informacija o ovom predstojećem proizvodu.

Ovaj Apple Watch Pro bi trebalo da ima veći ekran, duže trajanje baterije i novi senzor temperature tela. Gurman veruje da bi ovaj sat mogao da ostane uključen nekoliko dana sa samo jednim punjenjem, zahvaljujući glasinama o režimu male potrošnje - o čemu Apple još uvek nije rekao ništa.

Ono što je ovde zanimljivo je da je Bloomberg-ov novinar rekao da će Apple predstaviti "evoluciju trenutnog pravougaonog oblika, a ne kružnog", što znači da će ovaj Apple Watch Pro imati novi izgled koji nije menjan od 2018. godine, ali neće imati ravne strane koje su neki predvideli za Apple Watch Series 7.

Kao što je već pisao portal 9to5Mac, watchOS 9 sigurno planira ovaj Apple Watch Pro za ekstremne sportove. Sa obnovljenom aplikacijom Workout, ovaj operativni sistem na prvi pogled donosi više podataka nego ikada, a istovremeno daje svež izgled starijim temama (Watch Faces) koje nisu ažurirane da bi iskoristile prednosti većih ekrana.

Iako će senzor temperature tela verovatno biti dostupan sa Apple Watch Series 8 i Apple Watch Pro, Mark Gurman je rekao da se ništa nije promenilo u pogledu drugih senzora.

On izveštava da "tehnologija merenja krvnog pritiska verovatno neće stići do 2025. godine", a "funkcija glukoze možda neće biti spremna do kraja decenije".

Uz to, Apple će se verovatno boriti da uvede nove funkcije jer su prošle dve godine od dodavanja novog senzora, a priča se da kompanija koristi isti Apple Watch Series 6 čip u novoj Apple Watch Series 8 liniji.

Da li ste uzbuđeni zbog ovih novih Apple satova? Mislite li da bi Apple Watch Pro mogao biti model za vas? Pišite nam svoje mišljenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA