≫ 

Apple Watch Pro će navodno hvatati satelitski signal: Funkcija uskoro stiže i na nove iPhone telefone

U septembru će, osim iPhone 14 serije mobilnih telefona, Apple predstaviti i svoj prvi robusni pametni sat, Apple Watch Pro. Pored poboljšane izdržljivosti, navodno će imati i satelitske funkcije

  • 0
iStyle Apple Watch series 7 Foto: Promo

Još u avgustu prošle godine pojavile su se glasine da će iPhone 13 imati mogućnost da hvata satelitski signal. Ovo bi koristilo onima koji se nalaze u oblastima bez 4G ili 5G signala, ali Apple to još nije implementirao u svoje uređaje.

Međutim, prema Bloomberg-ovom reporteru i industrijskom insajderu Marku Gurmanu, Appleov predstojeći sat, Apple Watch Pro, navodno će imati satelitske funkcije, koje će uskoro stići i na novi iPhone.

"To je korak napred u odnosu na trenutnu sposobnost iPhone-a i Apple Watch-a za brzo pozivanje hitnih službi i pružanje lokacija korisnika. Mogućnost da imate iPhone koji može da stigne do hitnih službi bez mobilne veze je samo početak onoga što Apple planira", objašnjava Gurman.

On je istakao da bi korisnici eventualno mogli da imaju globalni pristup internetu i da bi mogli redovno da telefoniraju preko satelitskih veza. Takođe napominje da bi kombinacija brzih 5G mreža i satelitskih usluga mogla pretvoriti iPhone u najmoćniji globalni komunikacioni uređaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA