PRAVI RARITET: Stari iPod prodat za 90.000 dolara (FOTO)

U pitanju je ograničena serija U2 iPod-a potpisana od strane članova ove grupe. U2 iPod ima 20 GB memorije i bateriju od 12 sati

  • 1

Mnogi fanovi iPod-a žalili su odluku kompanije Apple da prestane sa proizvodnjom legendarnog uređaja. Međutim, čini se da su neki ljudi voljni da daju ogromne sume novca kako bi se dokopali preostalih primeraka.

Na eBay-u retka verzija iPod classic uređaja prodata je za 90.000 dolara. Još jedan iPod je na ovom sajtu dostigao enormnu cenu od 180.000 dolara, iako prodavac ima problema da nađe kupca. U međuvremenu, prva generacija iPod-a prodata je za 20.000 dolara.

Postoji mogućnost da su visoke cene lažne, ali je sigurno da postoji gomila iPod-a koji se na eBay-u prodaju po četiri puta većoj ceni. iPod koji je prodat za 90.000 dolara je model iz Velike Britanije. U pitanju je ograničena serija U2 iPod-a potpisana od strane članova ove grupe. Prodat je 2004. godine i još uvek je u originalnom pakovanju.

U2 iPod ima 20 GB memorije i bateriju od 12 sati, ali s obzirom da nije korišćen čitavu deceniju baterija će verovatno imati ozbiljne probleme. Možda čak neće ni raditi.

Apple je sa proizvodnjom iPod-a prekinuo u septembru, a Tim Kuk je izjavio da je ta odluka doneta jer kompanija nije mogla da nađe delove za njega, kao i da je potražnja bila mala.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    11. decembar 2014 | 22:24

    Kad se setim da sam mogao pre par meseci na Limundu da kupim U2 iPod za par hiljada dinara .... eeee , gde mi je pamet bila....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA