JOŠ JEDNA U NIZU: Apple ponovo "popio" tužbu (FOTO)

Tužbu su podneli Pol Oršan i Kristofer Endara iz Majamija, koji kažu da iPhone 5S od 16 GB ima manje memorije od naznačene

  • 9

Čuvena kompanija Apple dobila je još jednu tužbu. Naime, mnogim korisnicima se ne dopada to što je gigant iz Kupertina nastavio sa prodajom iPhone-a i iPad-a koji imaju samo 16 GB memorije, kao i to što iOS 8 update zauzima veliku količinu tog prostora.

Tužbu su podneli Pol Oršan i Kristofer Endara iz Majamija, koji kažu da iPhone 5S od 16 GB ima manje memorije od naznačene, a ona se značajno smanjila nakon što je telefon ažuriran na iOS 8.

Ono što je Apple uradio korisnicima iPod-a koštaće ga više od milijardu dolara!

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

- Apple-ova loša interpretacija slobodnog prostora je obmanjujuća i dovodi u zabludu prosečne korisnike kojima je dostupna memorija ključna karakterisika prilikom izbora uređaja. Ironična stvar u celoj priči je to što Apple iOS 8 predstavlja kao "najveći update" ikada.  Naravno, ovo se ne odnosi na bukvalnu veličinu iOS-a 8 koja i dalje ostaje neotkrivena - stoji u tužbi.

Sudeći po tužbi, memorija koja je nedostupna korisniku prilikom prvog uključivanja Apple-ovih uređaja varira i kreće se od 18.1 do 23.1 odsto.

Radnici Apple-a u Kini rade bez slobodnog dana. Od umora spavaju na radnom mestu! 

Foto: theverge.com Foto: theverge.com

U tužbi dalje stoji da Apple korisnike tera da plaćaju iCloud servis kako bi na njemu čuvali fotografije kada im ponestane memorije na telefonu. Takođe, Pol i Kristofer su optužili diva iz Kupertina da ne funkcioniše dobro sa nezavisnim proizvođačima prostora za skladištenje, kao i "desktop file transfer" programima koji bi omogućili lakše prebacivanje podataka sa telefona na računar.

- Koristeći ove poslovne taktive, Apple korisnicima daje manje memorije nego što navode, a sve kako bi kasnije tu razliku mogli da prodaju u vidu iCloud servisa. Svaki gigabajt prostora za skladištenje podataka, korisnicima uskraćuje između 400 i 500 fotografije visoke rezolucije - dalje stoji u tužbi.

APPLE GUBI RAT: Samsung postaje vodeća sila na tržištu tableta!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Apple za sada nije komentarisao ovu tužbu, a ova kompanije nije prvi put tužena po ovom pitanju. Sličan slučaj dogodio se 2007. godine, tada su u pitanju bili iPod-i, ali je tužba na kraju odbačena.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    5. januar 2015 | 12:12

    Istina! Napatio sam se sa 16GB na iphone! 250-300 fotki i nekoliko app-a i kraj! I kad dodje nova verzija za ažuriranje nema mesta za skladistenje i instalaciju! Havarija!

  • xd

    6. januar 2015 | 10:11

    Imam iPhone 4 i nazalost 8 GB interne memorije. Od toga je iskoristivo 6,2 GB. Lopovi, trebali su dodati posebno memorije za operativni sistem, ovako lazu ljude.

  • xd

    6. januar 2015 | 10:07

    iPhone 4 i nazalost 8 GB.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA