IDEALNA ZAMENA: Ovo je besplatan photoshop za Mac korisnike! (VIDEO)

Iako je još uvek u beta verziji, Affinity Photo je prepun profesionalnih alata

  • 3
Foto: affinity.serif.com Foto: affinity.serif.com

Ukoliko ne možete da priuštite originalni Photoshop na računaru sa Mac operativnim sistemom, Affinity Photo je idealna zamena. Naime, kompanija Serif je ovaj program nedavno lansirala, a on se još uvek nalazi u beta fazi testiranja.

Za sada je ovaj program besplatan, i nudi gomilu naprednih opcija. Međutim, kada se puna verzija pojavi koštaće 49.99 evra, a korisnici će nove verzije dobijati besplatno u naredne dve godine.

Cilj kompanije nije samo da napravi kopiju originalnog Photoshopa, već da napravi softver koji će uspeti da ga nadmaši kada je reč o funkcionalnostima, a prema njihovim rečima, Affinity Photo je bolji od Photoshopa u mnogo čemu.

Pre svega, veoma je brz.

- Photoshop je zaista neverovatan softver, ali je problem što je on napravljen na arhitekturi koja je stara 25 godina. Kada je softver nastajao, kompanija Adobe nije mogla ni da nasluti da će tehnologija toliko napredovati. Zbog toga se ona sada muči da Photoshop prilagodi tako da on iskoristi sve prednosti modernih računara - istakao je direktor marketinga u kompaniji Serif, Ešli Hjuson.

Foto: affinity.serif.com Foto: affinity.serif.com

Još jedna od prednosti Affinity Photo programa je to što on pamti svaki korak koji korisnik napravi, pa se uvek možete vratiti korak u nazad, bez potrebe da svaki put potvrđujete svoj izbor odgovorom na pitanje "Da li ste sigurni da želite to da uradite?".

Iako je u beta verziji, ovaj program je prepun profesionalnih alata.

Affinity Photo za Mac besplatno možete preuzeti OVDE. Lepa vest je da je kompanija želi da napravi i Windows verziju, ali okviran datum pojavljivanja za sada nije poznat.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: creativebloq.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosko

    12. februar 2015 | 01:27

    Jeste Besplatan je za 49,99 evra.

  • Nemanjqua

    11. februar 2015 | 22:09

    Besplatan nije, free je na 10 ili 30 dana. Jako jelos sa kontrolom layera, prosto je nemoguce izvuci bilo koji u drugom redu. Zanimljivo radi sa blending modom, prosto prelistavaju se klizanjem misha. Sve ostalo je isto ili losije.

  • Zarko

    12. februar 2015 | 10:09

    Zasto bi iko hteo zamenu za Photoshop na Mac-u?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA