ON ĆE UGROZITI iPAD: Sony predstavio Xperia Z4 tablet (FOTO) (VIDEO)

- Želeli smo da napravimo tablet koji će biti bolji poslovni saputnik. Neki od ključnih zahteva korisnika su da uređaj bude tanak i lagan kako bi mogao da se nosi bez poteškoća - izjavio je marketing menadžer kompanije Sony, Džun Makino

  • 7

Japanska kompanija Sony je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni predstavila svoj novi tablet, Xperia Z4. On je veoma tanak i vodootoporan, a zahvaljujući PC modu ovaj tablet se lako može pretvoriti u laptop.

Xperia Z4 tablet je tanak samo 6.1 milimetara i težak 392 grama.

Tablet pokreće Android Lollipop, ima ekran visoke 2K rezolucije koji je najsvetliji prema istraživanju kompanije Strategy Analytics. Procesor koji se nalazi u ovom uređaju je čuveni 64-bitni Qualcomm Snapdragon 810, 3 GB RAM memorije i 32 GB prostora za skladištenje podataka. Baterija će prema nekim navodima izdržati čak 17 sati reprodukovanja video zapisa.

Sony je za ovaj uređaj napravio i tastaturu koji će Z4 tablet pretvoriti u Android laptop. Tastatura ima trackpad, a kada se poveže sa tabletom, na njemu će se pojaviti start meni, sličan onome na Windows operativnom sistemu.

Printskrin: Youtube/Sony Xperia Printskrin: Youtube/Sony Xperia

- Želeli smo da napravimo tablet koji će biti bolji poslovni saputnik. Neki od ključnih zahteva korisnika su da uređaj bude tanak i lagan kako bi mogao da se nosi bez poteškoća. Takođe je bilo potrebno i poboljšati autonomiju baterije - izjavio je marketing menadžer kompanije Sony, Džun Makino.

Xperia Z4 tablet će se u prodaji naći na proleće ove godine.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA