SAMSUNG UVODI SKENIRANJE OKA: Pogledajte kako će to funkcionisati na smartfonima i tabletima

Ova tehnologija će se na novom Samsungovom tabletu koristiti kao alatka za potvrđivanje identiteta, pre nego za samo otključavanje uređaja

  • 7

SRI, Stanford istraživački institut je neprofitna organizacija koja je razvila niz biometrijskih sistema koji mogu da funkcionišu na uređajima kao što su pametni telefoni i tableti.

Ovaj institut je objavio da je kompaniji Samsung dao ekskluzivnu licencu da koriste ovu tehnologiju u svojim proizvodima, a uređaj sa skenerom zenice oka pojaviće se uskoro.

Prema informacijama koje kruže internetom, prvi uređaj sam ovom tehnologijom biće modifikovani Samsung Galaxy Tab PRO 8.4. 

Tablet će biti prikazan 17. aprila na ovogodišnjem ISC West događaju u Las Vegasu. Uređaj će se prodavati globalno preko "SRI partnera i distributera".  Ova tehnologija će na novom Samsungovom tabletu biti korišćena kao alatka za autentifikaciju identiteta, pre nego za samo otključavanje uređaja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MADMAX

    27. mart 2015 | 13:55

    Pa ko ce drugi nego gigant SAMSUNG,posle ce te senzore dobro da prodaju Apple-u i ostalim kao sto im i sad prodaju procesore i drugu elektroniku.

  • XXII Brigada

    27. mart 2015 | 14:55

    A šta kad je mrak?

  • Sova

    27. mart 2015 | 14:43

    Kad popijemo, sta onda? kako ga otkljucati :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA