TWITTER UZVRAĆA UDARAC: Ovo je njegova nova aplikacija!

Iako je Periscope tek stigao u javnost, čak neke funkcionalnosti nisu bile odmah moguće, ova aplikacija izgleda kao dorađeniji proizvod od popularnog Meerkata

  • 3

Meerkat aplikacija je za kratko vreme postala pravi hit u svetu. Ona omogućava "live streaming" direktno na Twitter. Međutim, ova društvena mreža je rešila da uzvrati udarac, pa je svetu predstavila aplikaciju Periscope koja ima istu svrhu.

Prednost Periscope-a je to što ima potpuno otvoreni pristup tehnologiji Twittera (što je otežano Meerkatu) i njihovim korisnicima. Kako se čini, 2015. će biti godina streaming aplikacija i vrlo verovatno ćemo videti veliki broj raznih rješenja, a ko će na kraju godine biti na tronu tek ćemo videti.

Naravno, slične streaming aplikacije su i ranije omogućavale jednostavno emitovanja videa uživo, međutim nivo jednostavnosti je ono što je mnoge privuklo Meerkatu, a od juče i Periscope-u. To, i činjenica da je veoma lako povezivanje sa publikom kroz komentare koji se mogu videti na obe aplikacije videti u donjem delu ekrana.

Obe aplikacije rade prilično slično, dizajnirane su da rade u portretnom modu, a ne u 16:9, a pre samog streama možete napisati poruku sa željenim haštagovima kako bi oni koji vas prate mogli videti vaš stream. Meerkat nudi i opciju da stream najavite unapred, ali ne i da ga spremite. Jednom kad se završi prenos, to je to, dok Periscope sprema video za ponovno gledanje.

Printskrin: itunes.apple.com Printskrin: itunes.apple.com

Prednost Periscope-a je i prednost integracija sa korisnicima Twittera. Korisnici se unutar ove aplikacije mogu i rangirati prema popularnosti.

Iako je Periscope tek stigao u javnost, čak i neke funkcionalnosti nisu bile odmah moguće, izgleda kao dorađeniji proizvod od Meerkata. Međutim, treba pričekati nadogradnju ili dve za obe aplikacije i videti kako će odgovoriti na nedostatke.

Naime, Periscope je prilično iritantan količinom notifikacija koje šalje, a Meerkat je već dobio novu rundu finansiranja pa ima prostora za nadogradnju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.K.

    27. mart 2015 | 17:00

    ja sam imao ovakvu ideju prosle godina da napravim aplikaciju verovali ili ne istina sad bi bio milioner ali otom potom.

  • Nebojša SRBIN

    28. mart 2015 | 13:38

    Ne interesuje me Tviter.

  • Jelena

    27. mart 2015 | 14:06

    Meerkat je prezanimljiv!U svakom trenutku mozes da gledas sta se desava na drugom kraju sveta!Prefantasticno a jednostavno!Periscope nisam probala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA