A MISLILI STE DA OVO NEĆETE DOŽIVETI: Uskoro nam stižu leteći automobili (FOTO) (VIDEO)

Automobil poznat kao TF-X je još uvek u ranoj fazi razvoja, a njegova cena će biti u rangu luksuznih automobila

  • 9

Kompanija Terrafugio objavila je da radi na konvertibilnom automobilu, odnosno automobilu koji će moći da leti i da se vozi putem kada je to potrebno.

NEVEROVATNO PROROČANSTVO U FILMU "POVRATAK U BUDUĆNOST 2": Predvideli su ove stvari za OKTOBAR 2015. i skoro sve su pogodili!

Automobil poznat kao TF-X je još uvek u ranoj fazi razvoja, a masovna proizvodnja se očekuje za osam do 12 godina. Njegova cena će biti u rangu luksuznih automobila, a TF-X će imati domet od 800 kilometara i putovaće brzinom od 320 km/h.

Iz kompanije Terrafugio ističu da će ovaj automobil biti bezbedniji nego današnja vozila. TF-X će automatski izbegavati vazdušni saobraćaj i loše vreme, a u slučaju da motor otkaže, ovaj leteći automobil će imati padobran i javiće vlastima o problemu kako bi dobio dozvolu za sletanje na bilo kojoj površini.

Foto: terrafugia.com Foto: terrafugia.com

TF-X-om će se upravljati automatski ili manuelno, pa će ljudi na primer moći samo da upišu rutu gde žele da idu, a sve ostalo će završiti tehnologija.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: zimo.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evo nove mete

    22. decembar 2015 | 19:13

    Sada ce sponzoruse da jure samo one sto imaju "letece automobile sa krilcima " ;).Ako nemate leteci automobil nemate prodju...

  • топлистанадреалиста

    23. decembar 2015 | 04:56

    Џаба! Срби ће да гину и да се сударају у ваздуху..... има свако пет минута да неко тресне на ливаду.... Ко у "стар ворс". :-)

  • Simke

    22. decembar 2015 | 15:53

    U gradu se od njih neće videti ni sunce ni mesec a tek leteći busevi zglobaši pa kad počne da im curi ulje odozgo,ccc...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA