Ceo svet će poludeti za ovim VRHUNSKIM TELEFONIMA koji će se pojaviti u 2016. (FOTO)

Prva polovina 2016. godine doneće brojne smartfone visoke klase, a većinu njih će pokretati Android operativni sistem

  • 24

Godina koja je na izmaku donela je puno odličnih pametnih telefona, a ovaj trend nastaviće se i u 2016. Početak godine po tradiciji bude prilično uzbudljiv jer se tada održavaju CES (Sajam potrošačke elektronike) u Las Vegasu i MWC (Svetski mobilni kongres) u Barseloni, a na ovim događajima se obično i predstave najbitniji telefoni za tu godinu.

 

Prva polovina 2016. godine doneće brojne smartfone visoke klase, a većinu njih će pokretati Android operativni sistem.

 

ASUS ZenFone 3

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Ovogodišnji flagship model kompanije ASUS, ZenFone 2, doneo je prilično impresivne performanse po pristupačnoj ceni. Ovaj model je ujedno i prvi smartfon sa 4 GB RAM memorije, pa se dobar kvalitet po pristupačnoj ceni očekuje i od njegovog naslednika.

 

Očekuje se da će novi ZenFone dolaziti sa sve popularnijim skenerom za otisak prsta, USB Type-C portom, a ostatak specifikacije nije poznat. ZenFone 2 se pojavio na prošlogodišnjem CES-u, pa se očekuje da će novi model biti predstavljen na istom događaju

 

HTC One M10

 

Printskrin: Youtube/TechRax

Printskrin: Youtube/TechRax

 

Trenutno ne postoji nikakvih detalja u vezi sa HTC One M10 telefonom. Očekuje se da će tajvanska kompanija svoj novi flagship uređaj predstaviti na ovogodišnjem MWC-u u Barseloni. One M9 se po izgledu nije previše razlikovao od svog prethodnika, pa je moguće da će HTC ove godine predstaviti potpuno novi dizajn.

 

LG G5

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Očekuje se da će LG G5 biti predstavljen u aprilu, a ovo će biti prvi telefon kojeg će pokretati Snapdragon 820 procesor. Pored ovoga, tu će biti i Quad HD ekran od 5,6 inča, zadnja kamera od 21 MP i 8 MP prednja kamera. Takođe postoji mogućnost da će kućište ovog modela biti od metala. Naravno, nijedna informacija još uvek nije zvanično potvrđena.

 

Samsung Galaxy S7 i S7 Edge

 

Printskrin: Youtube/uSwitch Tech

Printskrin: Youtube/uSwitch Tech

 

Očekuje se da će naslednici ovogodišnjih modela, Samsung Galaxy S7 i S7 Edge, izgledati identično, odnosno da će imati kućište od metala i stakla. Takođe se očekuje Super AMOLED Quad HD ekran od 5,2 inča, kamera od 20 MP, podrška za SD karticu i Exynos 8890 odnosno Snapdragon 820 procesor.

 

Samsung će svoje nove modele najverovatnije predstaviti na MWC-u 2016.

 

Sony Xperia Z6

 

Foot: Promo

Foot: Promo

 

Kao i većina flagship telefona u 2016. godini, i Sony-jeva Xperia Z6 će najverovatnije u sebi imati Snapdragon 820, a očekuje se i da će ovaj model biti vodootporan. Nažalost, ne očekuje se drastična promena u dizajnu u odnosu na Z5. Sony će najverovatnije u narednoj godini predstaviti pet različitih verzija Xperia Z6 modela, od 4 do 6,4 inča.

 

iPhone 7

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

iPhone 7 gotovo sigurno neće biti predstavljen početkom godine, već tek u septembru. Već sada se spekuliše da bi nova perjanica Apple mogla da dolazi bez fizičkog "home" tastera, ali i bez 3,5mm ulaza za slušalice. Više detalja biće poznato kako se bude bližio septembar.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daner

    23. decembar 2015 | 09:09

    Dogodine svi ce imati snapdragon 820 4 gb rama 20mp kameru ... Prakticno sve ce biti isto, pitanje je ciji dizajn vam se vise svidja i u mom slucaju ce presuditi ko najvecu bateriju bude imao

  • Ahaha7

    22. decembar 2015 | 22:42

    Kako ste samo pogodili sva imena, mora da je neko vidovit tu kod vas

  • Dačo

    23. decembar 2015 | 01:12

    Onaj asusov gore na slici ima instaliran telegraf

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA