Super Mario za kompjutere je trebalo ovako da izgleda (VIDEO)

Programeri iz kompanije ID Software su pre 25 godina došli na ideju da Super Maria naprave i za PC, ali je njihovu ideju odbio sam Nintendo

  • 0

Programeri koji su napravili čuveni Doom hteli su pre 25 godina da Super Maria prilagode i za računare. Međutim, u toj ideji omeo ih je sam Nintendo.

Ovo je najteži nivo u Super Mariju. Da li možete da ga pređete?

Naime, programeri iz kompanije ID Software napravili su demo verziju Super Maria za PC i poslali je u japanski Nintendo, ali je njihova ideja odbijena.

Danas, 25 godina kasnije, Džon Romero, jedan od pomenutih programera, objavio je video koji pokazuje kako bi Super Mario izgledao na kompjuterima.

Iako joj nedostaju neke ključne komponente kao što su muzika, zvučni efekti koji nisu u skladu s imidžom Super Maria, a promenjeni su i mnogi grafički elementi, PC verzija je veoma slična Nintendovoj.

Međutim, bilo je nekoliko velikih razlika, od kojih je najveća ona na drugom nivou gde je sve promenjeno tako da su blokovi na početku igre složeni u obliku pitanja “Like it?”, odnosno “Sviđa ti se?”.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA