≫ 

U OVIM GRADOVIMA ĆEMO USKORO IMATI BESPLATAN INTERNET NA ULICI: Pogledajte koji su

Plan Evropske komisije takođe sadrži obećanje o uvođenju 5G mreže već u 2018. godini kako se ne bi izgubio korak sa Azijom i SAD

  • 11

Paket reformi koji je predložio predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, između ostalih, sadrži obećanje da će do 2020. godine svi gradovi Evropske unije imati besplatan bežični internet.

NAJJAČA PROMENA NA WHATSAPPU DOSAD: Kad vidite šta ćete moći da radite, oduševićete se!

- Predlažemo danas da do 2020. godine svako selo i svaki grad u Evropi dobije besplatan pristup bežičnom internetu oko glavnih centara javnog života - izjavio je Junker.

Plan, takođe, sadrži obećanje o uvođenju 5G mreže već u 2018. godini kako se ne bi izgubio korak sa Azijom i SAD.

Takođe, predloženo je da za internet usluge, kao što su WhatsApp i Skype, važe isti propisi kao i za tradicionalne telekomunikacione kompanije.

Kako prenosi agencija Frans pres, Evropska komisija je danas predložila strože propise o privatnosti i bezbednosti za usluge kao što su Facebook-ova mobilna aplikacija za slanje poruka WhatsApp i Microsoftov servis Skype, što je, prema oceni AFP, velika pobeda za tradicionalne telekomunikacione kompanije.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA