PUTIN ZABRANJUJE FIFA 17 JER JE "PREVIŠE GEJ", tvrdi da čuvena igrica krši zakon (FOTO)

- Multiplatformska video-igra FIFA, koju je razvio EA Canada, poziva korisnike da podrže kampanju engleske Premier lige "Rainbow Laces" - kampanju koja podržava LGBT zajednicu - napisali su parlamentarci iz stranke Vladimira Putina Ujedinjena Rusija i Komunističke stranke

  • 7

FIFA 17 mogla bi da bude zabranjena u Rusiji nakon što su ruski saborski zastupnici utvrdili da igra širi "gej propagandu".

UMIRANJE OD SMEHA: Bagovi i fejlovi na FIFA 17 su neprocenjivi!

Proizvođač igre EA Sports nedavno je igračima omogućio da svoje virtuelne fudbalere obuku u dresove duginih boja kako bi izrazili podršku Stonewall-ovoj kampanji protiv homofobije u sportu Rainbow Laces.

Ruski članovi parlamenta taj potez su prijavili ustanovi koja nadzire komunikacijske procese države, tvrdeći da taj potez EA Sportsa krši zakon iz 2013. godine koji je zabranio "gej propagandu".

- Multiplatformska video-igra FIFA, koju je razvio EA Canada, poziva korisnike da podrže kampanju engleske Premier lige "Rainbow Laces" - kampanju koja podržava LGBT zajednicu. Istovremeno, i prema zakonu kojim se 'deca štite od informacija koje mogu da budu štetne za njihovo zdravlje i razvoj', uključuje informacije koje promovišu netradicionalne seksualne odnose- napisali su parlamentarci iz stranke Vladimira Putina Ujedinjena Rusija i Komunističke stranke.

Valeri Raškin, ruski parlamentarac iz redova Komunističke stranke rekao je za novine Izvestia da je potrebno potvrditi da je kompjuterska igra FIFA 17 u skladu s ruskim zakonima.

A photo posted by EA SPORTS FIFA (@easportsfifa) on

- EA Sports će možda morati da napravi promene u igri ili će pristup igri morati da bude ograničen - rekao je Raškin.

Amnesty International je za Independent rekao da su kritike na račun FIFA-e 17 najnoviji primjer ruske netolerancije prema gej populaciji.

- S obzirom na to da će se u Rusiji održati Svetsko prvenstvo u fudbalu za manje od 18 meseci, smatramo da je vreme da Rusija eliminiše svoje homofobne zakone i diskriminatorne akcije i da ugosti fudbalere iz celog sveta u duhu tolerancije prema svima - rekao je Denis Krivošeev, jedan od direktora 'Rainbow Laces' kampanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA