KRAJ NAJPOZNATIJEG ANDROIDA: Cyanogen OS se gasi 31. decembra

Iz kompanije ističu da je reč o konsolidaciji poslovanja Cyanogena, u sklopu kojeg će sve njihove "nightly" verzije mobilnog operativnog sistema biti ugašene krajem godine

  • 4

Cyanogen OS, kao i sve ostale usluge istoimene kompanije, biće ugašeni zaključno sa 31. decembrom ove godine, rečeno je u šturom saopštenju iz Cyanogena.

 

Ako imate Android telefon, ovo nikako NE SMETE da uradite!

 

Iz kompanije ističu da je reč o konsolidaciji poslovanja Cyanogena, u sklopu kojeg će sve njihove "nightly" verzije mobilnog operativnog sistema biti ugašene krajem godine.

 

Njihov "open source" projekat CyanogenMod ostaće dostupan za razvoj svim nezavisnim developerima koji budu želeli da ga razvijaju i dalje. Dodatno, Cyanogen je u sklopu "konsolidacije" otpustio većinu zaposlenih koji su radili na razvoju OS-a.

 

Sve ove promene znače da od početka 2017. godine više neće biti moguće dobiti službenu nadogradnju Cyanogen OS-a na uređajima koji ga koriste, kao što je na primer OnePlus One.

 

Cyanogen će se u budućnosti okrenuti kreiranju raznih aplikacija i dodataka za Android – operativni sistem koji su izvorno hteli da zamene svojom modifikacijom.

 

Cyanogen verzija Androida je naročito popularna u Kini i tržištima na kojima Google Play market ne postoji, kao i kod naprednih korisnika koji vole da “root-uju” svoje smartfone. Popularnost je stekao zbog velikog broja opcija i mogućnosti za modifikovanje operativnog sistema koje klasični Android nema.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA